Harrie Gerritz - De ladder van Lansink - Verkocht

Harrie Gerritz - De ladder van Lansink kopen? Bied vanaf 125!
Dit item is verkocht Toon item
Grafiek (handgesigneerd)

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Harrie Gerritz - De ladder van Lansink kopen? Bied vanaf 125!
Harrie Gerritz - De ladder van Lansink kopen? Bied vanaf 125!Harrie Gerritz - De ladder van Lansink kopen? Bied vanaf 125!Harrie Gerritz - De ladder van Lansink kopen? Bied vanaf 125!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Harrie Gerritz (1940)
Type kunstwerk Grafiek (handgesigneerd)
Jaartal 2012
Techniek Zeefdruk
Drager Papier
Ingelijst Ingelijst
Afmetingen 58 x 43 cm (h x b)
Incl. lijst 82 x 65 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd
Oplage 50/100
Harrie Gerritz was verrast toen hij door Attero werd gevraagd zijn visie op de Ladder van Lansink vast te leggen in de beeldtaal, die al vele jaren spreekt uit zijn schilderijen en grafisch werk. Toen hij in 1979 een voorkeursvolgorde voor het afvalbeheer bedacht kon hij niet bevroeden, dat de Ladder van Lansink tegelijk symbool en instrument zou worden voor het zorgvuldig omgaan met de schepping, in het bijzonder de aarde. Ruim drie decennia later blijkt de Ladder van Lansink een begrip, binnen maar soms ook buiten de afvalwereld. De staande uitdrukking geeft de voorkeursvolgorde aan voor het optimale beheer van huishoudelijk- en bedrijfsafval. Voorkomen van afval staat voorop. Preventie is daarom de bovenste maar ook de moeilijkste sport van de ladder. Dan volgen hergebruik van producten en materialen, daarna pas verbranding, waar mogelijk met terugwinning van energie. Blijft dan nog afval over, dan rest storten, maar wel bij uitzondering en functioneel. De volgorde is gebaseerd op mijn motie die in 1979 unaniem door de Tweede Kamer werd aanvaard. De motie werd in 1993 opgenomen in de Wet Milieubeheer en in 2008 vastgelegd in de Europese Kaderrichtlijn Afvalstoffen.
Conditie
ConditieNieuwstaat
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Fijnaart, Nederland
VerzendenPakketpost
Prijs> 10KG of groter dan 1,00 x 0,50 meter
Binnen Nederland € 15,00
Naar België € 34,00
Naar Duitsland € 34,00
Europese Unie € 34,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie .

Harrie Gerritz (1940) 

Nederlands Nederlands Alle items van deze kunstenaar (14)

Geplaatst door  Jacquelinejanssens
Lid sinds 2022
1 verkochte items
Alle items van deze verkoper (0)
65 cm
82 cm
43 cm
58 cm