Hendrik Albertus van den Eijnde - Landbouw in Nederlands-Indië

Hendrik Albertus van den Eijnde - Landbouw in Nederlands-Indië kopen? Bied vanaf 85!
Hendrik Albertus van den Eijnde - Landbouw in Nederlands-Indië kopen? Bied vanaf 85!Hendrik Albertus van den Eijnde - Landbouw in Nederlands-Indië kopen? Bied vanaf 85!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Hendrik Albertus van den Eijnde (1869-1939)
Type kunstwerkPenningen
Jaartal1933
TechniekBrons
Afmetingen6.0 x 6.0 cm (h x b)
GesigneerdOngesigneerd
Slagpenning in brons met een diameter van 60MM uitgegeven door de vereniging voor penningkunst.  Hieronder een omschrijving uit de handzame sculptuur.

 De relatie met 'ons' Indie heeft in de penningkunst van de Vereniging altijd een belangrijke rol gespeeld. Een kwart van de leden woonde daar en in Nederland had iedereen wel familie, vrienden of bekenden die in Indi verbleven. De Haarlemse beeldhouwer Van den Eijnde die nationaal en internationaal grote bekendheid had gekregen met zijn bouwbeeldhouwwerk aan het Amsterdamse Scheepvaarthuis kreeg de opdracht de landbouw in Indi te verbeelden. Hij had nog maar kortgeleden de opdracht gekregen voor het Hollandmonument in New York en het reusachtige Van Heutszmonument in Batavia. Hij modelleerde een jongen op een karbouw naar een souvenir dat hij uit Indi had meegenomen. De groep is schuin van boven gezien; het dier heeft een wat hoekige vormgeving die wij ook uit ander werk van de beeldhouwer kennen, het jongetje is juist heel soepel gemodelleerd. De keerzijde geeft drie Minangkabauwse rijstdrooghuisjes met hun elegante punt-daken weer, temidden van de sawas. Daarrond een Maleise tekst, in vertaling: De rijst is de moeder van de landbouw, de landbouw is de bron van de welvaart.
Conditie
ConditieZeer Goed
Transport
VerzendenPakketpost
PrijsTot 2 kg.
Binnen Nederland € 5,00
Naar België € 13,00
Naar Duitsland € 13,00
Europese Unie € 15,00
Wereldwijd € 20,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Veilinggegevens
Starttijd6-9-2022 om 18:58
Eindtijd18-9-2022 om 21:36
Openingsbod € 85
Veilingkosten: 15%
AfhalenNee is niet mogelijk
ObjectlocatieGroningen,  Nederland