Henk Schiffmacher - Tulpen | Lot van 2 zeefdrukken - ingelijst - Verkocht

Henk Schiffmacher - Tulpen | Lot van 2 zeefdrukken - ingelijst kopen? Bied vanaf 120!
Dit item is verkocht Toon item
Grafiek (handgesigneerd)

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Henk Schiffmacher - Tulpen | Lot van 2 zeefdrukken - ingelijst kopen? Bied vanaf 120!
Henk Schiffmacher - Tulpen | Lot van 2 zeefdrukken - ingelijst kopen? Bied vanaf 120!Henk Schiffmacher - Tulpen | Lot van 2 zeefdrukken - ingelijst kopen? Bied vanaf 120!Henk Schiffmacher - Tulpen | Lot van 2 zeefdrukken - ingelijst kopen? Bied vanaf 120!Henk Schiffmacher - Tulpen | Lot van 2 zeefdrukken - ingelijst kopen? Bied vanaf 120!Henk Schiffmacher - Tulpen | Lot van 2 zeefdrukken - ingelijst kopen? Bied vanaf 120!Henk Schiffmacher - Tulpen | Lot van 2 zeefdrukken - ingelijst kopen? Bied vanaf 120!Henk Schiffmacher - Tulpen | Lot van 2 zeefdrukken - ingelijst kopen? Bied vanaf 120!Henk Schiffmacher - Tulpen | Lot van 2 zeefdrukken - ingelijst kopen? Bied vanaf 120!Henk Schiffmacher - Tulpen | Lot van 2 zeefdrukken - ingelijst kopen? Bied vanaf 120!Henk Schiffmacher - Tulpen | Lot van 2 zeefdrukken - ingelijst kopen? Bied vanaf 120!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Henk Schiffmacher (1952)
Type kunstwerkGrafiek (handgesigneerd)
Periode2000 t/m Heden
TechniekZeefdruk
DragerPapier
StijlModern
OnderwerpBloemen en Planten
IngelijstIngelijst
Afmetingen41 x 41 cm (h x b)
Incl. lijst60 x 60 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Wie kent hem niet, Henk Schiffmacher (1952), een fenomeen: Tatoeëerkoning, kunstschilder, schrijver, tekenaar, fotograaf, ontwerper, verzamelaar, reiziger en tv-persoonlijkheid. Kortom: een creatieve en culturele duizendpoot.
Dit betreft een lot van 2 kleuren zeefdrukken met afbeeldingen van tulpen, vervaardigd net na de eeuwwisseling. In de kenmerkende stijl van Henk Schiffmacher.
Oplage: onbekend
Gesigneerd (in de druk) links/rechts langs de zijkanten.
De werken zitten ingelijst in bijpassende zwarte lijsten van MDF
De zeefdrukken en de lijsten verkeren in een zeer mooie staat. 
Let op: van één lijst ontbreekt het glas! Passe-partout en schutboard incl. bevestigingsmateriaal zijn wel aanwezig.
Foto's maken deel uit van de beschrijving.

Over de kunstenaar:
Henk Schiffmacher ("Hanky Panky") komt uit een katholieke slagersfamilie in Harderwijk. Van jongs af aan had hij een voorliefde voor tekenen en verzamelen. Voor school had hij weinig belangstelling. Hij wilde schilder worden. Zijn eerste schetsen en tekeningen vonden hun weg naar de huizen en slaapkamers van ooms en tantes en Schiffmacher won jaarlijkse tekenwedstrijden
Begin jaren zeventig volgde hij een korte opleiding aan Reclame School Rex in Amsterdam en oefende midden jaren zeventig vele beroepen uit zoals: zeefdrukker, etaleur, typograaf en reportage fotograaf voor Nieuwe Revu. In 2000 krijgt hij een overzichtstentoonstelling in het Stedelijk Museum Zwolle. Henk Schiffmacher geeft vele exposities en werkt mee aan tentoonstellingen in musea, zoals het Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam, het TextielMuseum in Tilburg, het Westfries Museum in Hoorn en het Teylers Museum in Haarlem.

Schiffmacher is zeer actief op het gebied van tatoeages en verzamelde tijdens rondreizen allerlei spullen die met de geschiedenis van de tatoeage te maken hadden.
Schilderen noemt Henk een ongekende luxe. Hij hoeft dan namelijk geen rekening te houden met de smaak van anderen. In zijn schilderkunst is zijn oorsprong als tatoeage-koning vaak terug te vinden: de ingekleurde afbeeldingen zijn omrand door dikke zwarte lijnen.
Conditie
ConditieZeer Goed
Beide zeefdrukken verkeren in een zeer mooie staat; bijpassende zwarte lijsten (MDF) eveneens in zeer mooie staat!
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Hoorn, Nederland
VerzendenPakketpost
Prijs> 10KG of groter dan 1,00 x 0,50 meter
Binnen Nederland € 17,50
Naar België € 28,50
Naar Duitsland € 28,50
Europese Unie € 39,50

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Henk Schiffmacher (1952) 

Nederlands Nederlands Alle items van deze kunstenaar (8)

Geplaatst door  takamine
Lid sinds 2020
339 verkochte items
Alle items van deze verkoper (0)
60 cm
60 cm
41 cm
41 cm
Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieHoorn,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd26-6-2022 om 19:39
Eindtijd9-7-2022 om 20:03
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken