Herman Moerkerk - Kantoor scene - Verkocht

Herman Moerkerk - Kantoor scene kopen? Bied vanaf 40!
Dit item is verkocht Toon item
Tekening / Aquarel

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Herman Moerkerk - Kantoor scene kopen? Bied vanaf 40!
Herman Moerkerk - Kantoor scene kopen? Bied vanaf 40!Herman Moerkerk - Kantoor scene kopen? Bied vanaf 40!Herman Moerkerk - Kantoor scene kopen? Bied vanaf 40!Herman Moerkerk - Kantoor scene kopen? Bied vanaf 40!Herman Moerkerk - Kantoor scene kopen? Bied vanaf 40!Herman Moerkerk - Kantoor scene kopen? Bied vanaf 40!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Herman Moerkerk (1879-1949)
TypeTekening / Aquarel
Periode1900 t/m 1944
TechniekPotlood
DragerPapier
StijlKlassiek
OnderwerpHistorisch
IngelijstIngelijst
Afmetingen20 x 15 cm (h x b)
Incl. lijst38 x 33 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd

Orginele potloodtekening, gemaakt door de Nederlandse kunstenaar Herman Moerkerk (1879-1949).  Goed ingelijst achter glas met passepartout en ophangsysteem.

Herman Moerkerk was een gedreven tekenaar die in staat was in weinig lijnen een goed gelijkend portret neer te zetten. Vooral bekend om zijn politieke spotprenten en karakteristieke tekeningen van de gewone man maar ook nam hij de Avant Garde op de hak. Daarnaast maakte hij ontwerpen voor optochten, toneeldecors en affiches. 

Biografie;
Hermanus Antonius Josephus Maria (Herman) Moerkerk ('s-Hertogenbosch, 2 maart 1879 – Haarlem, 23 augustus 1949) was een Nederlands kunstschilder, illustrator, tekenaar en boekbandontwerper.

Moerkerk was afkomstig uit een familie van textielhandelaren die in 1854 een bedrijf in Den Bosch was begonnen, en werkte lange tijd mee in de winkel van zijn ouders. Hij trouwde met Henriette Jita Alard, die vijf jaar na haar man zou overlijden, in 1954.

Moerkerk volgde het gymnasium in Sittard en maakte later naam als schrijver, regisseur en ontwerper van affiches. Hij volgde geen kunstopleiding, maar was leerling van de kalligraaf Theodorus van Kempen (in 1896), van de kunstschilder Piet Slager sr., en vanaf 1899 volgde hij lessen bij de kunstschilder Jan Bogaerts. Moerkerk ontwikkelde zich als zelfstandig kunstenaar: rond 1910 was hij al vrij bekend als tekenaar, vooral om zijn karikaturen van Brabantse volkstypen. Ook verzorgde hij kritieken in de Brabantse kranten en was hij actief als organisator van het carnaval. Daarnaast schreef hij een aantal sprookjes- en kinderboeken.
In 1928 vertrok hij met zijn gezin naar Haarlem, waar hij in dienst kwam van De Spaarnestad. Hij was daar tot 1940 werkzaam als medewerker van de Katholieke Illustratie; tevens ontwierp hij boekbanden en boekomslagen. Moerkerk werkte ook als tekenaar voor het katholieke dagblad De Tijd en voerde de toneelregie bij in 1890 opgerichte Haarlemse Rederijkerskamer Alberdingk Thijm. 
Herman Moerkerk was leerling van Jan Bogaerts, Dorus van Kempen, Piet (sr.) Slager.
Enkele leerlingen van Herman Moerkerk waren; Marinus Bies, Georges Gussenhoven,  Jacques Pijnenborg, Geert van Wanrooy.


Conditie
ConditieZeer Goed
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Veghel, Nederland
VerzendenPakketpost
Prijs> 10KG of groter dan 1,00 x 0,50 meter
Binnen Nederland € 17,50
Naar België € 40,00
Naar Duitsland € 40,00
Europese Unie € 40,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Herman Moerkerk (1879-1949)

Nederlands Nederlands

Geplaatst door  Van_der_Aalst_Fine_Art
Lid sinds 2022
5 verkochte items
Alle items van deze verkoper (0)
33 cm
38 cm
15 cm
20 cm
Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieVeghel,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd7-8-2022 om 16:04
Eindtijd21-8-2022 om 19:45
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken