Jack Harden - Onder andere "Wachter voor een ver eiland". - Verkocht

Jack Harden - Onder andere "Wachter voor een ver eiland". kopen? Bied vanaf 79!
Dit item is verkocht Toon item
Schilderij

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Jack Harden - Onder andere "Wachter voor een ver eiland". kopen? Bied vanaf 79!
Jack Harden - Onder andere "Wachter voor een ver eiland". kopen? Bied vanaf 79!Jack Harden - Onder andere "Wachter voor een ver eiland". kopen? Bied vanaf 79!Jack Harden - Onder andere "Wachter voor een ver eiland". kopen? Bied vanaf 79!Jack Harden - Onder andere "Wachter voor een ver eiland". kopen? Bied vanaf 79!Jack Harden - Onder andere "Wachter voor een ver eiland". kopen? Bied vanaf 79!Jack Harden - Onder andere "Wachter voor een ver eiland". kopen? Bied vanaf 79!Jack Harden - Onder andere "Wachter voor een ver eiland". kopen? Bied vanaf 79!Jack Harden - Onder andere "Wachter voor een ver eiland". kopen? Bied vanaf 79!Jack Harden - Onder andere "Wachter voor een ver eiland". kopen? Bied vanaf 79!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Jack Harden (1935-2002)
TypeSchilderij
Jaartal1971
TechniekGemengde Techniek
DragerPaneel
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen50 x 40 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Jacobus Antonius Martinus (Jack) Harden (Hoensbroek, 1935 – 2002, Deurne) was een Nederlands schilder, tekenaar, dichter en beeldhouwer. Toen Harden op negenjarige leeftijd, vlak na de Tweede Wereldoorlog, bij zijn oom en bekend (textiel)kunstenaar Willi Martinali kwam wonen, werd zijn interesse voor kunst gewekt. Martinali werd zijn leraar en geestelijk vader. De stijl van Harden is dan ook verwant aan die van Martinali, de werken uitgevoerd in materialen als acrylverf, olieverf en cellulose op masonite board, vaak voorzien van filosofische titels.
Al op negentienjarige leeftijd had Harden zijn eerste expositie in het Van Abbemuseum te Eindhoven. Later maakte hij naast werken op paneel ook muurschilderingen in allerlei (openbare) gebouwen en bij particulieren. Daarnaast stimuleerde hij opkomende kunstenaars tijdens hun carrière. Vlak voor zijn dood begon hij, na een mindere periode, weer met tekenen. Zijn schilderwerken voorzag hij regelmatig van teksten op de achterzijde, soms in spiegelschrift geschreven.
Werk van Harden is in vele malen in binnen- en buitenland tentoongesteld.
De afmetingen zijn van het grootste werk, de kleinere is 40 x 30
Wordt zeer goed verpakt verzonden
Conditie
ConditieZeer Goed
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Velsen-noord, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 10 kg.
Binnen Nederland € 11,00
Naar België € 17,50
Naar Duitsland € 20,00
Europese Unie € 30,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Jack Harden (1935-2002)

Nederlands Nederlands

Geplaatst door  Njoyart
Lid sinds 2020
236 verkochte items
Alle items van deze verkoper (10)
40 cm
50 cm
Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieVelsen-noord,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd25-9-2022 om 23:05
Eindtijd14-11-2022 om 18:27
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken