Jacques Tange - Onbekend

Jacques Tange - Onbekend kopen? Bied vanaf 150!
Jacques Tange - Onbekend kopen? Bied vanaf 150!Jacques Tange - Onbekend kopen? Bied vanaf 150!Jacques Tange - Onbekend kopen? Bied vanaf 150!Jacques Tange - Onbekend kopen? Bied vanaf 150!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Jacques Tange (1960)
TypeGrafiek (handgesigneerd)
Jaartal2007
TechniekZeefdruk
DragerPapier
StijlExpressionistisch
OnderwerpFiguren
IngelijstIngelijst
Afmetingen18 cm x 15 cm (h x b)
Incl. lijst36 cm x 29 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Oplage100
Al op jonge leeftijd weet Jacques Tange dat hij kunstenaar wil worden. Hij volgde korte tijd een opleiding aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam, maar maakte deze niet af. Hierna volgde en voltooide hij een opleiding aan de Vrije Academie in Den Haag.

Vanaf eind jaren 80 laat hij zich vooral inspireren door middeleeuwse boekverluchting. Vooral de felle kleuren en het gebruik van perspectief spreken Tange aan, evenals de ‘naïeve’ manier waarop de verhalen verteld worden. Net als in deze verhalen zet Jacques Tange zijn publiek graag op het verkeerde been. Zijn beelden kennen vaak diepere betekenissen die zich niet gelijk openbaren en niet zelden een relativerende knipoog. Zijn werken hebben vaak een psychologische lading en vormen een reflectie van onze samenleving.
Terugkerende thema’s in het werk van Jacques Tange zijn de relaties tussen mannen en vrouwen, de zorg voor moeder aarde en voor elkaar. Inspiratie vormen het leven en liefde in de breedste zin van het woord. De stijl van Jacques Tange kenmerkt zich door helder kleurgebruik, waarmee een bijzondere wereld geschetst wordt. Met eenvoudige middelen en een haast naïeve schilderstijl creëert de schilder een herkenbaar beeld.
Pasteltekeningen en olieverfschilderijen vormen het grootste deel van zijn oeuvre. Daarnaast maakt hij zeefdrukken met vaak wel meer dan 25 drukgangen, in zeer beperkte oplagen. Verder maakt hij aardewerk, tassen, meubels en publiceert hij gedichten met illustraties van eigen hand.
Het werk van Jacques Tange is te vinden in toonaangevende galerieën en collecties en hij exposeert al decennia met grote regelmaat in binnen- en buitenland. Sinds begin jaren 90 vinden zijn kunstwerken hun weg naar private en openbare collecties. Jacques Tange werd in 2003 verkozen tot Veelbelovend Kunstenaar en tot Kunstenaar van het Jaar in 2005.


Conditie
ConditieGoed
Fotos konden beter, zeker - zeefdrukken in goede conditie, geen verkleuring, nette aluminium lijst
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Den haag, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 2 kg.
Binnen Nederland € 13,00
Naar België € 13,00
Naar Duitsland € 13,00
Europese Unie € 13,00
Wereldwijd € 25,25

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Jacques Tange (1960)

Nederlands Nederlands Alle items van deze kunstenaar (8)

Geplaatst door  michaelvanheck
Lid sinds 2012
306 verkochte items
Alle items van deze verkoper (6)
29 cm
36 cm
15 cm
18 cm
Openingsbod € 150
Veilingkosten: 15%
Bied mee Bied mee
AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieDen Haag,  Nederland
VerzendingWereldwijd
Veilinggegevens
Starttijd21-9-2023 om 16:30
Eindtijd30-9-2023 om 22:31
Let op: bij een bod in de laatste 5 minuten wordt de veilingduur met 5 minuten verlengd.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.