Jan Groenhart - Zeefdruk. kleurrijke Zuid-Amerika - Verkocht

Jan Groenhart - Zeefdruk. kleurrijke Zuid-Amerika kopen? Bied vanaf 30!
Dit item is verkocht Toon item
Grafiek (handgesigneerd)

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Jan Groenhart - Zeefdruk. kleurrijke Zuid-Amerika kopen? Bied vanaf 30!
Jan Groenhart - Zeefdruk. kleurrijke Zuid-Amerika kopen? Bied vanaf 30!Jan Groenhart - Zeefdruk. kleurrijke Zuid-Amerika kopen? Bied vanaf 30!Jan Groenhart - Zeefdruk. kleurrijke Zuid-Amerika kopen? Bied vanaf 30!Jan Groenhart - Zeefdruk. kleurrijke Zuid-Amerika kopen? Bied vanaf 30!Jan Groenhart - Zeefdruk. kleurrijke Zuid-Amerika kopen? Bied vanaf 30!Jan Groenhart - Zeefdruk. kleurrijke Zuid-Amerika kopen? Bied vanaf 30!Jan Groenhart - Zeefdruk. kleurrijke Zuid-Amerika kopen? Bied vanaf 30!Jan Groenhart - Zeefdruk. kleurrijke Zuid-Amerika kopen? Bied vanaf 30!Jan Groenhart - Zeefdruk. kleurrijke Zuid-Amerika kopen? Bied vanaf 30!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Jan Groenhart (1952)
Type kunstwerkGrafiek (handgesigneerd)
Jaartal1993
TechniekZeefdruk
DragerPapier
StijlOriëntaals
OnderwerpFiguren
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen67 x 63 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
OplageVoor Henk


Biografie Jan Groenhart
Het bijzondere landschap van de Zaanstreek heeft Jan Groenhart (1952) al op jonge leeftijd gefascineerd en uitgedaagd tot schilderen. Aangetrokken tot het onbekende van de schilderwereld volgde hij de Rietveld Academie. Daar leerde hij betekenis te geven aan kleur en vrij te zijn in vorm en stijl. De bagage die hij meekreeg stelde hem in staat vorm te geven aan zijn gedachten.
De ontwikkelingen zijn goed te zien in het oeuvre van Jan Groenhart. Hij schilderde landschappen en stillevens die geïnspireerd zijn door het werk van kunstenaars die hij bewonderde, o.a. Paul Cezanne (1839-1906) en Kees Verwey (1900-1995). Hij experimenteerde met materiaal en stijl. Van aquarel tot olieverf, uitbundig of juist ingetogen. Hij ontdekte dat het aquarelleren hem de meeste mogelijkheden bood om licht en ruimte weer te geven. Door het bereiken van een zekere perfectie in deze schildertechniek, kreeg hij behoefte aan nieuwe uitdagingen.
Hij reisde af naar het kleurrijke Zuid-Amerika. Alles is daar anders. In het werk dat hij in deze periode maakte staat de mens en zijn omgeving centraal. Opvallend zijn de kleuren en het gebruik van acrylverf.
Na een jaar te zijn weggeweest, probeert de kunstenaar zijn draai opnieuw te vinden in het uitgestrekte Zaanse polderlandschap. Zijn levenservaringen, ervaringen met de techniek en zijn gevoel zijn essentieel gebleken voor het werk dat hij nu maakt. In een pakhuis tussen de oude fabrieken van Wormer heeft Jan Groenhart zijn atelier. Daar heeft hij de mogelijkheid zich verder te ontwikkelen en zijn zoektocht voort te zetten naar eenvoud in vorm en kleur.

Conditie
ConditieGoed
In goede staat
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Alkmaar, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 5 kg.
Binnen Nederland € 10,00
Naar België € 14,50
Naar Duitsland € 16,50
Europese Unie € 25,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Jan Groenhart (1952) 

Nederlands Nederlands

Geplaatst door  duif
Lid sinds 2018
1926 verkochte items
Alle items van deze verkoper (0)
63 cm
67 cm
Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieAlkmaar,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd2-7-2023 om 0:50
Eindtijd8-7-2023 om 22:33
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken