Jan te Wierik - Zonder Titel - Verkocht

Jan te Wierik - Zonder Titel kopen? Bied vanaf 50!
Jan te Wierik - Zonder Titel kopen? Bied vanaf 50!Jan te Wierik - Zonder Titel kopen? Bied vanaf 50!Jan te Wierik - Zonder Titel kopen? Bied vanaf 50!Jan te Wierik - Zonder Titel kopen? Bied vanaf 50!Jan te Wierik - Zonder Titel kopen? Bied vanaf 50!Jan te Wierik - Zonder Titel kopen? Bied vanaf 50!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Jan te Wierik (1954-2002)
TypeGrafiek (handgesigneerd)
Jaartal2002
TechniekZeefdruk
DragerPapier
StijlAbstract
OnderwerpAbstract
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen89 cm x 69 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Oplage83 / 160
  • JAN TE WIERIK

    Jan te Wierik is geboren in Hengelo (1954) en overleden in 2002. Waren zijn schilderijen de laatste jaren nogal abstract van aard; sinds enige tijd is de vorm belangrijker geworden. De intentie van zijn werk is onveranderd maar de zeggingskracht van de afge-beelde figuren is daarmee verstrekt. Ondanks de duide-lijkere figuratie is het nog steeds zo dat hij werkt vanuit de directe emotie, door impulsieve hande-lingen. Hij werkt zelden met een vooropgezet plan. Jan gebruikt doorgaans voor zijn schilderijen diverse materialen. Werkt op alle ondergronden die hij daarvoor geschikt acht. Olieverf, acrylaten, pigmenten en lakacryl kan hij afzonderlijk gebruiken, maar een combinatie hiervan, waardoor de meest bijzondere effecten optreden, zal hij niet schuwen. Hij denkt niet na en gaat terug naar het kind zijn en brengt op een zodanige speelse wijze een compositie tot stand die abstract kan zijn maar ook figuren, fabeldieren en landschappen op kunnen roepen die uitsluitend het denkvermogen van een kind kan evenaren. Kort samengevat Jan is een kunstenaar die al zijn oer gedachten van binnen uit vorm geeft op het doek. Uit zijn werk spreekt dan ook beklemming, hilariteit, tragiek, liefde en verdriet maar nooit berusting. Hij leeft voor de kunst en een bepaalde drijfveer in hem draagt ertoe bij dat alles wat hij voelt, meemaakt, ondervindt en ziet in zijn eigen vorm een beeld moet geven. Zijn schilderijen stijgen nog steeds in waarde wegens de moeilijke verkrijgbaarheid van zijn kunstwerken. De meeste kans om nog een schilderij te kunnen kopen is bij één van de vele galeries te Ootmarsum. Echter verwachten wij dat u van de vraagprijzen gaat schrikken. Jan te Wierik exposeerde ondermeer in: Amsterdam; Deventer; Groningen; Laren (Singermuseum); Enschede (Rijksmuseum); Bocholt (Duitsland); Epe (Duitsland); New York (VS) en vele ander plaatsen.


ConditieNieuwstaat
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Jan te Wierik (1954-2002)

Nederlands Nederlands Alle items van deze kunstenaar (1)

Geplaatst door  arenagent
FA. 

Lid sinds 2020
46 verkochte items
Alle items van deze verkoper (0)
Pinterest
69 cm
89 cm
Dit item is verkocht voor 57,50 (Incl. 15% veilingkosten)
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:17-01-2020 om 18:46
Eindtijd:25-01-2020 om 16:35
Biedingen (1)
SD1968
25 jan. / 16:25
€ 50
Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.