Kees van Urk - De Oogst

Kees van Urk - De Oogst kopen? Bied vanaf 250!
Kees van Urk - De Oogst kopen? Bied vanaf 250!Kees van Urk - De Oogst kopen? Bied vanaf 250!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Kees van Urk (1895-1976)
TypeSchilderij
Periode1900 t/m 1944
TechniekGemengde Techniek
DragerPapier
StijlRealistisch
OnderwerpFiguren
IngelijstIngelijst
Afmetingen45 x 36 cm (h x b)
Incl. lijst62.4 x 52.5 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Het schilderij is een pastel  geplaatst in een passe-partout achter glas met een smalle blankhouten lijst. De Oogst speelt zich af in Blaricum.

Cornelis van URK (1895 - 1976) Cees van Urk (meest bekend als Kees van Urk) werd op 26 maart 1895 in Leiden geboren.
Hij studeerde aan de Haagse Kunstacademie en was leerling van de schilder en etser M.W. v.d. Valk. In Leiden richtte hij samen met anderen de kunstkring "De Sphinx" op die diverse tentoonstellingen organiseerde van Leidse kunstenaars. Van Urk was enige tijd voorzitter van deze vereniging Hij kwam in contact met andere personen, onder andere Piet Mondriaan, Rietveld (de architect), Van Doesburg. Later kwam hij naar Blaricum en werd lid van de kunstenaarsvereniging "De Tien" opgericht door August Legras. Van Urk exposeerde in Rotterdam, Haarlem, Arnhem en zelfs in Wenen, Parijs en in Warschau werden zijn werken tentoongesteld.
Het Rijks Prentenkabinet heeft etsen, litho's en aquarellen, gemaakt door Van Urk, in haar collecties. Zijn hele leven was gewijd aan zijn kunst en hij streefde naar het ware inzicht en volkomenheid, zowel in zijn kunst als in het dagelijkse leven. Hij onderzocht en doorproefde allerlei kunstuitingen en stijlen en slaagde erin ze tot een persoonlijke eigen vorm in zijn werk te brengen. Van Urk had zijn eigen galerie “de Ark” in Blaricum op de Zwaluwenweg 4, omdat hij niet gebonden wilde zijn aan een galeriehouder. In bepaalde episodes in zijn leven zijn deze stijlen duidelijk te herkennen, zoals die van de 19e eeuwse schilders als Turner in de lichtovergoten landschappen. Of het latere kubisme en soms ook die van de Oosterse, Japanse en Chinese kunstvormen. Desondanks verloor hij niet zijn "eigenheid". Hij streefde naar eenvoud. Aan het einde van zijn leven maakte hij veel religieus symbolische voorstellingen, veelal in pastel en met een uiterst afgewogen kleurstelling. Cees van Urk overleed op 3 september 1976 in zijn door Rietveld gebouwde woning/atelier te Blaricum.
Conditie
ConditieGoed
Pastel is in goede staat.
Passe-partout heeft rechtsonder lichte vochtschade.
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Huizen, Nederland
VerzendenDoor het formaat of de kwetsbaarheid is het niet mogelijk om dit item via reguliere post te verzenden

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Veilinggegevens
Starttijd3-10-2023 om 9:17
Eindtijd12-10-2023 om 22:37
Openingsbod € 250
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieHuizen,  Nederland