Michiel H.F. Schierbeek - Aquarel. Titel, S104 - Verkocht

Michiel H.F. Schierbeek - Aquarel. Titel, S104 kopen? Bied vanaf 35!
Dit item is verkocht Toon item
Tekening / Aquarel

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Michiel H.F. Schierbeek - Aquarel. Titel, S104 kopen? Bied vanaf 35!
Michiel H.F. Schierbeek - Aquarel. Titel, S104 kopen? Bied vanaf 35!Michiel H.F. Schierbeek - Aquarel. Titel, S104 kopen? Bied vanaf 35!Michiel H.F. Schierbeek - Aquarel. Titel, S104 kopen? Bied vanaf 35!Michiel H.F. Schierbeek - Aquarel. Titel, S104 kopen? Bied vanaf 35!Michiel H.F. Schierbeek - Aquarel. Titel, S104 kopen? Bied vanaf 35!Michiel H.F. Schierbeek - Aquarel. Titel, S104 kopen? Bied vanaf 35!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Michiel H.F. Schierbeek (1948)
Type kunstwerk Tekening / Aquarel
Jaartal 1996
Techniek Aquarel
Drager Karton
Ingelijst Niet Ingelijst
Afmetingen 30 x 23 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd


Aquarel/gemengde techniek van Michiel Schierbeek, getiteld en gedateerd r.o in potlood.

Michiel H.F. Schierbeek

Geboren: Amsterdam

Opleiding: Rietveld Academie

Michiel Schierbeek is beeldhouwer. Zijn aquarellen kunnen gezien worden als voorstudies voor zijn ruimtelijk werk. Deze werken op papier hebben zoveel beeldende kracht, dat ze kunnen functioneren als zelfstandige kunstwerken. Naast andere invloeden zijn stromingen in de kunst en architectuur zoals De Stijl en de Amsterdamse School van invloed op het werk van Michiel Schierbeek. Door het toelaten van schijnbaar tegengestelde invloeden hebben zijn beelden de meest uiteenlopende verschijningen gekend. Dat kwam niet voort uit de behoefte te vernieuwen om het vernieuwen, maar om voor zijn werk de nodige ruimte te scheppen, omdat voor hem bij het tot stand brengen van beelden de invloeden nooit eenduidig zijn. Het werk van de laatste jaren beschouwend, kan Schierbeek het best omschreven worden als een regisseur van ruimte. Een spel dat gaat over het afbakenen van ruimte, werkwijze en materialen zijn vrij. Alles is toegestaan. Mathematische vormen en wetmatigheden in de natuur boeien hem al jaren. De mathematische schoonheid van vormen in de natuur blijkt ook de basis voor Arabische tegelpatronen of stoffenpatronen van Russische constructivisten, die voor Schierbeek eenzelfde schoonheid hebben. De fascinatie voor structuren, tegenstellingen en schoonheid zijn door te trekken naar het leven zelf, de vragen die je tegenkomt en de noodzaak voor de kunstenaar daar voor zichzelf beeldend een antwoord op te vinden. In het regisseren van dit spel koestert Schierbeek de wens zichzelf steeds weer te verrassen, nieuwe dingen te ontdekken en het te laten gebeuren. Schierbeeks kunst gaat immers ook over intensiteit, integriteit. Vanaf 2000 heeft zijn werk vooral te maken met natuurkundige en logistieke processen zoals richting en beweging. Schierbeek maakt meer gebruik van de fotografie om deze bewegingen te registreren of te interpreteren in de dagelijkse werkelijkheid om hem heen.

Michiel Schierbeek heeft zowel in binnen als buitenland geëxposeerd. Hij heeft een aantal docentschappen gehad en nogal wat werk in opdracht gemaakt. Diverse musea hebben werk van hem in de collectie.

Conditie
ConditieGoed
Goed
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Alkmaar, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 2 kg.
Binnen Nederland € 8,95
Naar België € 14,00
Naar Duitsland € 16,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie .

Michiel H.F. Schierbeek (1948) 

Nederlands Nederlands

Geplaatst door  duif
Lid sinds 2018
1926 verkochte items
Alle items van deze verkoper (0)
23 cm
30 cm