Moricz Goth - "Werkpaarden" - Houtskool op board

Moricz Goth - "Werkpaarden" - Houtskool op board kopen? Bied vanaf 175!
Moricz Goth - "Werkpaarden" - Houtskool op board kopen? Bied vanaf 175!Moricz Goth - "Werkpaarden" - Houtskool op board kopen? Bied vanaf 175!Moricz Goth - "Werkpaarden" - Houtskool op board kopen? Bied vanaf 175!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Moricz Goth (1873-1944)
Type kunstwerkTekening / Aquarel
Jaartal1917
TechniekHoutskool
DragerBoard
StijlImpressionistisch
OnderwerpDieren
IngelijstIngelijst
Afmetingen36.5 x 52.5 cm (h x b)
Incl. lijst41 x 57 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd

Een prachtig origineel kunstwerk ( "werkpaarden" , houtskool op board ) van de Hongaarse kunstschilder Maurice Goth (1873-1944). Domburgse Schilders Kolonie. Met een nieuwe koloniale lijst. Het werk is mooi achter glas ingelijst. Gesigneerd rechts onder en gedateerd 1917 (Parijs). De afmetingen met lijst: 41 cm. x 57 cm. De beeldmaat is: 36,5 cm. x 52,5 cm. De algemene conditie van het kunstwerk is heel goed. Het werk is te bezichtigen bij Kunsthandel Martins te Wolvega en wordt geleverd met een echtheidscertificaat!


Biografie:
Maurice Goth (Szatmar, 1873 - 1944, Amsterdam) is geboren in Hongarije. Hij volgde zijn opleiding in München, Wenen en in Parijs aan de Académie Julian. Met zijn gezin maakte hij vele reizen. In 1914 waren zij op vakantie aan de Belgische kust toen zij werden overvallen door het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog. Zij weken uit naar het neutrale Nederland en vestigden zich in Domburg. Hier werd Goth opgenomen in de Zeeuwse kring van kunstenaars rond Jan Toorop. Goth schilderde in een krachtige impressionistische stijl: landschappen, dorps- en stadsgezichten, portretten en stillevens. In 1929 vestigde hij zich met zijn gezin definitief in Veere, al maakte hij regelmatig lange reizen. Hij ontving o.a. de Hongaarse prix de Rome. Goth was lid van kunstenaarsvereniging "Arti et Amicitiae". Hij stierf in Amsterdam. Zijn werk is o.a. vertegenwoordigd in de collectie van het Haags gemeentemuseum, Drents Museum Assen en Centraal Museum Utrecht.

Provenance:
Kunsthandel Martins te Wolvega (Nederland)Conditie
ConditieZeer Goed
De algemene conditie van dit kunstwerk is heel goed!
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Wolvega, Nederland
VerzendenPakketpost
Prijs> 10KG of groter dan 1,00 x 0,50 meter
Binnen Nederland € 15,00
Naar België € 20,00
Naar Duitsland € 28,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie .

Moricz Goth (1873-1944) 

Hongaars HongaarsNederlands Nederlands Alle items van deze kunstenaar (1)

Geplaatst door  martins
Lid sinds 2015
366 verkochte items
Alle items van deze verkoper (4)
57 cm
41 cm
52.5 cm
36.5 cm