• Populair
  • 1e keer aangeboden
  • Aftersale
  • Laatste 24u geplaatst
  • Loopt vandaag af
  • Vanaf 1 euro
Deutsch
English
Français

Niel Steenbergen - VPK Carnaval brons

Niel Steenbergen - VPK Carnaval brons kopen? Bied vanaf 75!
Niel Steenbergen - VPK Carnaval brons kopen? Bied vanaf 75!Niel Steenbergen - VPK Carnaval brons kopen? Bied vanaf 75!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Niel Steenbergen (1911-1997)
TypePenningen
Jaartal1959
TechniekPenning
StijlAbstract
Afmetingen6.0 cm x 6.0 cm (h x b)
GesigneerdSignatuur meegedrukt

De beeldhouwer Niel Steenbergen was een verteller. Hij was door Bronner opgevoed in liefde voor romaanse en gotische portaalsculptuur en die liefde heeft hij zijn gehele werkzame leven behouden. Hij ontwikkelde een voorkeur voor kleine, beweeglijke, vaak gekke, fantasierijke figuurtjes in veelal ingewikkelde composities. Hierin herkent men de erfenis van zijn bewondering voor de Middeleeuwse beeldhouwkunst. Steenbergen heeft een groot oeuvre op zijn naam staan; meer dan honderd penningen, zeer veel kerkelijk werk en vrije beelden. De voorzijde van de Carnavalspenning draagt het omschrift: 'Cum jejunatis nolite fieri sicut hypocritae tristes'. Zoiets als: Loop niet rond met een uitgestreken gezicht als je aan het vasten bent. Carnaval is immers nog een laatste vreugdeuiting voor de grote vasten begint. In de gedetailleerde voorstelling ziet men een uitgelaten, bek-kentrekkende groep in een wagentje en een varkentje met een strik. De strik blijkt uit de letters P en K te bestaan. Een figuurtje in het midden draagt een vis als aanduiding voor de vastentijd. Op de keerzijde staat Prins Carnaval, omringd door de drukke en bizarre carnavalsoptocht die aan de rand van het penningvlak optrekt. De figuratie is uitgesproken gemodelleerd maar het is een slagpenning: bij zandgieten was deze verfijnde detaillering niet mogelijk geweest.

ConditieZeer Goed
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Veiling is afgelopen
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:09-02-2022 om 23:09
Eindtijd:16-02-2022 om 21:32
Openingsbod € 75
Veilingkosten: 15%
AfhalenNee is niet mogelijk
ObjectlocatieGRONINGEN, Nederland
VerzendingWereldwijd

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.