Peter Keizer - Mega groot (140x190cm!) olieverf op doek "de Nederlandse leeuw"

Peter Keizer - Mega groot (140x190cm!) olieverf op doek "de Nederlandse leeuw" kopen? Bied vanaf 360!
Peter Keizer - Mega groot (140x190cm!) olieverf op doek "de Nederlandse leeuw" kopen? Bied vanaf 360!Peter Keizer - Mega groot (140x190cm!) olieverf op doek "de Nederlandse leeuw" kopen? Bied vanaf 360!Peter Keizer - Mega groot (140x190cm!) olieverf op doek "de Nederlandse leeuw" kopen? Bied vanaf 360!Peter Keizer - Mega groot (140x190cm!) olieverf op doek "de Nederlandse leeuw" kopen? Bied vanaf 360!Peter Keizer - Mega groot (140x190cm!) olieverf op doek "de Nederlandse leeuw" kopen? Bied vanaf 360!Peter Keizer - Mega groot (140x190cm!) olieverf op doek "de Nederlandse leeuw" kopen? Bied vanaf 360!Peter Keizer - Mega groot (140x190cm!) olieverf op doek "de Nederlandse leeuw" kopen? Bied vanaf 360!Peter Keizer - Mega groot (140x190cm!) olieverf op doek "de Nederlandse leeuw" kopen? Bied vanaf 360!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Peter Keizer (1961)
TypeSchilderij
Jaartal1991
TechniekOlieverf
DragerCanvas (Doek)
StijlExpressionistisch
OnderwerpBloemen en Planten
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen190 cm x 140 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
  • Monumentaal (140x190cm) olieverf "de Nederlandse leeuw / Dutch Lion" in 1991 door de veelzijdige Amsterdamse beeldend kunstenaar peter Keizer (1961-) geschilderd op doek. Linksonder en op achterzijde doek gesigneerd en gedateerd. Het schilderij verkeert in zeer goede conditie, is niet ingelijst. 


Inspiratie voor zijn werken haalt Peter Keizer uit zijn verwondering. Hij kijkt om zich heen en ervaart de dingen die hij dagelijks ziet als nieuw, alsof hij ze voor de eerste keer waarneemt. Voorwerpen zoals een schoorsteen, stoel of biljart zijn in zijn ogen bezield met leven. Op het doek uit hij deze waardering voor het vanzelfsprekende, met als favoriet instrument voor dit werk het paletmes. Daarmee metselt hij de verf in een proces van opbrengen en weghalen tot lagen waarin veel kleurnuances voor een overheersende toon zorgen, bijvoorbeeld de kleur groen of blauw. Typerend voor zijn schilderijen is zijn grove toets.
Het schilderen is hem met de paplepel ingegoten. Zijn vader, Jerry Keizer, beoefende de schilderkunst eveneens. Maar sinds een aantal jaren laat Peter zien dat de taal die hij spreekt in zijn schilderijen, zich ook uitstekend leent voor een omzetting naar het idioom van de beeldhouwkunst. De beelden van Keizer zijn van geglazuurd keramiek. Ze zijn hol en hebben een grove buitenkant, waarmee ze doen denken aan de grove toets van de schilderijen. Lichaamsdelen en honden zijn alledaagse onderwerpen, en daarom voor Keizer geliefde objecten om bijzonder te maken als sculptuur.
De kunstenaar heeft veel te vertellen. Bijvoorbeeld dat schoonheid verschillende gezichten heeft. Of dat een matras een mooi ding kan zijn, maar ook te maken heeft met menselijke handelingen. Keizer maakt duidelijk dat werkelijkheid, ook die van kunst, het leven zelf is; zijn expressief realisme straalt van levenslust. 

LET OP!! IVM HET GROTE FORMAAT VAN DIT SCHILDERIJ IS OPHALEN IN PURMEREND OF BEZORGING PER KOERIER (0.30CT PER GEREDEN KM) BIJ U AAN HUIS DE ENIGE OPTIE!!

Conditie
ConditieZeer Goed
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Purmerend, Nederland
koeriersdienstBen u niet in staat om een werk zelf af te halen, dan kunt u een koeriersdienst inschakelen om het werk te laten afhalen. Klik hier voor meer informatie over hoe dit werkt en bekijk de tarieven.
VerzendenDoor het formaat of de kwetsbaarheid is het niet mogelijk om dit item via reguliere post te verzenden

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Peter Keizer (1961)

Nederlands Nederlands Alle items van deze kunstenaar (1)

Geplaatst door  Artpointamsterdam
Lid sinds 2013
3527 verkochte items
Alle items van deze verkoper (71)
140 cm
190 cm
Openingsbod € 360
Veilingkosten: 15%
Bied mee Bied mee
AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatiePurmerend,  Nederland
VerzendingAlleen per koerier
Veilinggegevens
Starttijd20-9-2023 om 21:19
Eindtijd26-9-2023 om 22:24
Let op: bij een bod in de laatste 5 minuten wordt de veilingduur met 5 minuten verlengd.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.