Piet Esser - VPK Shakespeare brons

Piet Esser - VPK Shakespeare brons kopen? Bied vanaf 75!
Piet Esser - VPK Shakespeare brons kopen? Bied vanaf 75!Piet Esser - VPK Shakespeare brons kopen? Bied vanaf 75!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Piet Esser (1914-2004)
TypePenningen
Jaartal1964
TechniekPenning
Afmetingen55 cm x 55 cm (h x b)
GesigneerdSignatuur meegedrukt

Van William Shakespeare (1564-1614), de grootste schrijver ooit, zijn er, afgezien van twee weinigzeggende gravures en de kop van het grafmonument in Stratford-upon-Avon, geen portretten. Mogelijk is dit een stimulans voor Esser geweest; het lijkt dat hij er genoeg aan had te weten dat de dichter een hoog voorhoofd en een puntneus had. Het uitzonderlijke is wat Esser met die beperkte gegevens deed: een kop in hoog reliëf met een hoog opgetrokken wenkbrauw die verwondering en oplettend-heid tegelijk suggereert. Er is een aanzet van een oorbel. De kleine kraag steunt de plaatsing van het hoofd dat gesteld is tegen een verdiept fond. Die diepte krijgt een tegenwicht in de boiling van het haat Voor de keerzijde gebruikte Esser letters als een zelfstandig vormelement, de letters die Shakespeare's naam vormen zijn in een ritmische kalligrafie ineen gevlochten rond zijn in Romeins schrift weergegeven jubileumdata. Typerend en innoverend is Esser's techniek van stempelen waardoor als bij een geleid toeval een prominente rand is ontstaan. Een meesterwerk dat de beeldhouwer koos uit de ruim driehonderd Shakespeare-varianten die hij in de loop der jaren modelleerde.

ConditieZeer Goed

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Veiling is afgelopen
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:21-09-2022 om 12:32
Eindtijd:30-09-2022 om 21:25
Openingsbod € 75
Veilingkosten: 15%
AfhalenNee is niet mogelijk
ObjectlocatieGroningen,  Nederland
VerzendingWereldwijd

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.