Robert Lapoujade - Venise - Verkocht

Robert Lapoujade - Venise kopen? Bied vanaf 25!
Dit item is verkocht Toon item
Grafiek (handgesigneerd)

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Robert Lapoujade - Venise kopen? Bied vanaf 25!
Robert Lapoujade - Venise kopen? Bied vanaf 25!Robert Lapoujade - Venise kopen? Bied vanaf 25!Robert Lapoujade - Venise kopen? Bied vanaf 25!Robert Lapoujade - Venise kopen? Bied vanaf 25!Robert Lapoujade - Venise kopen? Bied vanaf 25!Robert Lapoujade - Venise kopen? Bied vanaf 25!Robert Lapoujade - Venise kopen? Bied vanaf 25!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Robert Lapoujade (1921-1993)
Type kunstwerkGrafiek (handgesigneerd)
Jaartal1959
TechniekEts
DragerGeschept Papier
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen48 x 73 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Oplage75 + E.A.
Kleurets, handgesigneerd, genummerd (E.A.) en gedateerd.
Formaat afbeelding 25 x 56 cm, formaat papier 48 x 73 cm.

Robert Lapoujade, schilder, filmmaker, schrijver, autodidact en geëngageerd kunstenaar, werd geboren op 3 januari 1921 in Montauban (Tarn et Garonne).
Hij nam deel aan talrijke individuele en collectieve tentoonstellingen, in Frankrijk en in het buitenland (Marzotto-prijs in 1967). Zijn picturale werk wordt begeleid door geschriften en wordt onderbroken tijdens een periode waarin hij de mogelijkheden van cinema verkent. Zijn eerste tentoonstelling vond plaats in Montauban in 1939. In 1942 verhuisde hij naar Parijs, waar hij vanaf 1947 regelmatig exposeerde. Gedurende deze periode waren zijn schilderijen, tekeningen, gravures en illustraties in wezen figuratief.
De tentoonstelling: “Pretext en formeel schilderen” (1950 – Galerie Mai, Parijs) markeert een keerpunt in zijn werk, met de overgang naar het informele. De jaren 1950-1971 waren een periode van picturaal bruisen, waarin hij ook deelnam aan de toenmalige debatten over realisme en abstractie. Hij presenteert tal van tentoonstellingen rond thema’s als ‘Hel en de Mijn’, ‘Erotiek en non-figuratie’, ‘Rellen’… Daar toont hij zijn verlangen om “betekenis en significantie” aan zijn schilderij te geven. Hiroshima, de deportatie, de oorlog in Algerije en mei 1968… zoveel thema’s die de aanleiding vormden om zijn politieke engagement nooit los te zien van zijn schilderkunst.

Hij wijdt zich ook aan het schrijven. Naast talrijke artikelen publiceerde hij ook twee essays en vervolgens een roman. Hij was ook docent aan de filmschool Ecole de Vaugirard (Parijs, 1968-1971). Zijn eerste korte film ‘Enquête sur un corps’ uit 1959 markeerde het begin van zijn cinematografisch onderzoek als verlengstuk van zijn activiteit als schilder. Deze film is in live action, de volgende films zijn voornamelijk films bedoeld om schilderijen in beweging te brengen. De tien animatiefilms die hij heeft gemaakt, maken gebruik van een grote verscheidenheid aan technieken: tekenen, film schrapen of direct schilderen onder de camera, waarbij de compositie frame voor frame wordt aangepast.
Van 1980 tot 1986 werd hij professor aan de hogeschool voor decoratieve kunsten (L'École supérieure des Arts decoratifs). Het was de tijd van de terugkeer naar de schilderkunst, die hij nooit helemaal had opgegeven. Hij exposeert in diverse galerieën. In 1984 werd hij benoemd tot Officier voor Kunst en Letteren, een eer toegekend door het Franse Ministerie van Cultuur.
Na zijn dood in 1993 werden twee retrospectieven aan hem gewijd: in 1996 in het Ingres Museum in Montauban en in 1998 in de Galerie in Parijs.

Ik verzend over het algemeen met DHL. De vermelde verzendkosten zijn inclusief verpakkingsmateriaal; afhankelijk van het item een stevige kartonnen verzendkoker of plat karton (bij kleinere werken).
Bij uitzondering is ophalen mogelijk voor kopers uit de directe omgeving.

Conditie
ConditieGoed
De randen om de afbeelding zijn vlekkerig, de afbeelding zelf is goed.
Transport
VerzendenPakketpost
PrijsTot 2 kg.
Binnen Nederland € 9,00
Naar België € 14,00
Naar Duitsland € 14,00
Europese Unie € 17,50

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Robert Lapoujade (1921-1993) 

Frans Frans

Geplaatst door  Madison
Lid sinds 2022
174 verkochte items
Alle items van deze verkoper (23)
73 cm
48 cm
Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenNee is niet mogelijk
ObjectlocatieOudorp NH,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd14-4-2024 om 16:57
Eindtijd21-4-2024 om 15:31
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken