• Populair
  • 1e keer aangeboden
  • Aftersale
  • Laatste 24u geplaatst
  • Loopt vandaag af
  • Vanaf 1 euro
Deutsch
English
Français

Wilfried Put - VPK Piet Esser brons - Verkocht

Wilfried Put - VPK Piet Esser brons kopen? Bied vanaf 50!
Wilfried Put - VPK Piet Esser brons kopen? Bied vanaf 50!Wilfried Put - VPK Piet Esser brons kopen? Bied vanaf 50!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Wilfried Put (1932)
TypePenningen
Jaartal1986
TechniekPenning
Afmetingen6.5 cm x 6.5 cm (h x b)
GesigneerdSignatuur meegedrukt

Het lijkt een traditie te zijn geworden dat belangrijke beeldhouwers ook op Vereni-gingspenningen verschijnen. Dupuis werd in 1936 door Wichers uitgebeeld, Bron-ner in 1952 door Esser, Radecker in 1956 door zijn zoon, in 1956 De Keyser door Let-terie, en hier Esser door zijn leerling Put. Put heeft bij zijn Esser de grote lijn aangehouden, weinig detail. Het was bijna onvermijdelijk dat in het portret een forse echo aanwezig is van Esser's Rembrandt: de kraag die het hoofd steunt, de ronding van het petje die een mooie overgang geeft naar de cirkel. Maar ook het naar binnen toelopende fond dat de plastiek van het gezicht goed doet uitkomen. In eerdere studies werkt het petje alsof Esser een pastoor is; het zou een verkeerde suggestie zijn. Steyn schrijft: 'Heel goed is het loerende, het van onder het zware voorhoofd kijkende oog. De kraag die nogal naar achteren is gezet waardoor de kaak naar voren springt, onderstreept dit loeren. Stand is expressie! Subtiel is de echo van de kraag in het haar boven het oor: dit vormrijm geeft een compositaire stabiliteit in de rechterkant van het portret. Het profiel is scherp gesneden en markeert zich helder tegen het fond van de penning. Rechts zijn de vormen van het oor, haar en petje bewust wat vager gehouden en zij hebben de ondersteuning van de kraag hard nodig.' De keerzijde heeft in de holling alleen de naam van de beeldhouwer: kunstenaar, leraar, inspirator en vriend.

ConditieZeer Goed
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Dit item is verkocht voor 57,50 (Incl. 15% veilingkosten)
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:17-11-2021 om 15:38
Eindtijd:28-11-2021 om 22:25
Biedingen (1)
Africa-Gallery
26 nov. / 12:19
€ 50
Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.