Willy Fleur - "Stilleven met geraniums"

Willy Fleur - "Stilleven met geraniums" kopen? Bied vanaf 850!
Willy Fleur - "Stilleven met geraniums" kopen? Bied vanaf 850!Willy Fleur - "Stilleven met geraniums" kopen? Bied vanaf 850!Willy Fleur - "Stilleven met geraniums" kopen? Bied vanaf 850!Willy Fleur - "Stilleven met geraniums" kopen? Bied vanaf 850!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Willy Fleur (1888-1967)
Type kunstwerkSchilderij
Periode1945 t/m 1999
TechniekOlieverf
DragerCanvas (Doek)
StijlImpressionistisch
OnderwerpStilleven
IngelijstIngelijst
Afmetingen50 x 70 cm (h x b)
Incl. lijst68 x 88 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Willy Fleur 1888 -1967
"Stilleven met geraniums"
Olieverf op doek: 50 x 70 cm.

Gemerkt: Willy Fleur

ohan Willem Fleur was een Haags kunstschilder, die op 13 juni 1888 werd geboren in Markelo en 15 maart 1967 overleed in Den Haag. Na eerst in Rotterdam de Academie voor Beeldende Kunsten te hebben gevolgd (leermeester onder anderen Huib Luns) vestigde hij zich in 1912 in Den Haag waar hij op de academie figuurlessen kreeg van Frits Jansen en portretlessen van Willem Grondhout. Na een jaar als volontair in de leer te zijn geweest bij toneelschilder L.W.R. Sommer ging hij als professioneel kunstschilder aan de slag. Willy Fleur schilderde, aquarelleerde en tekende (ook pen en pastel) op impressionistische wijze voornamelijk kleurrijke bloemstillevens, vaak met toevoeging van een Aziatisch element zoals porseleinen voorwerpen, poppen of kleden. Daarnaast maakte hij landschappen, strand- en duingezichten, stadsgezichten, portretten en dieren, waaronder veel vogels en aquariumvissen. Naar aanleiding van een overzichtstentoonstelling in 2004 in Museum Dorestad in Wijk bij Duurstede verscheen de monografie 'Willy Fleur (1888-1967): een kleurrijk Haags schilder met een Oosters hart' van Maarten van der Schaft.
Conditie
ConditieZeer Goed
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Huizen, Nederland
koeriersdienstBen u niet in staat om een werk zelf af te halen, dan kunt u een koeriersdienst inschakelen om het werk te laten afhalen. Klik hier voor meer informatie over hoe dit werkt en bekijk de tarieven.
VerzendenDoor het formaat of de kwetsbaarheid is het niet mogelijk om dit item via reguliere post te verzenden

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Veilinggegevens
Starttijd16-4-2024 om 15:51
Eindtijd25-4-2024 om 21:49
Openingsbod € 850
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieHuizen,  Nederland