Willy Rams - Karakteristiek Naïef expressionistisch olieverf - Kat en vogel in boom" gesignee - Verkocht

Willy Rams - Karakteristiek Naïef expressionistisch olieverf - Kat en vogel in boom" gesignee kopen? Bied vanaf 47!
Dit item is verkocht Toon item
Schilderij

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Willy Rams - Karakteristiek Naïef expressionistisch olieverf - Kat en vogel in boom" gesignee kopen? Bied vanaf 47!
Willy Rams - Karakteristiek Naïef expressionistisch olieverf - Kat en vogel in boom" gesignee kopen? Bied vanaf 47!Willy Rams - Karakteristiek Naïef expressionistisch olieverf - Kat en vogel in boom" gesignee kopen? Bied vanaf 47!Willy Rams - Karakteristiek Naïef expressionistisch olieverf - Kat en vogel in boom" gesignee kopen? Bied vanaf 47!Willy Rams - Karakteristiek Naïef expressionistisch olieverf - Kat en vogel in boom" gesignee kopen? Bied vanaf 47!Willy Rams - Karakteristiek Naïef expressionistisch olieverf - Kat en vogel in boom" gesignee kopen? Bied vanaf 47!Willy Rams - Karakteristiek Naïef expressionistisch olieverf - Kat en vogel in boom" gesignee kopen? Bied vanaf 47!Willy Rams - Karakteristiek Naïef expressionistisch olieverf - Kat en vogel in boom" gesignee kopen? Bied vanaf 47!Willy Rams - Karakteristiek Naïef expressionistisch olieverf - Kat en vogel in boom" gesignee kopen? Bied vanaf 47!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Willy Rams (1922-2020)
Type kunstwerkSchilderij
Jaartal1986
TechniekOlieverf
DragerPaneel
IngelijstIngelijst
Afmetingen50 x 40 cm (h x b)
Incl. lijst55 x 45 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
  • Willy werd geboren op 10 oktober 1922 in Utrecht. Hij kreeg als doopnamen Wilhelmus Cornelis. Zijn vader heette Johannes Rams en was aannemer en zijn moeder heette Aleida Heuker of Hoek.

    Na zijn schooltijd werkte Willy eerst in een boekhandel en later in zijn rokerswinkel in Amersfoort, maar hij wilde eigenlijk architect worden. In zijn toenmalige woonplaats Soest ontmoette hij kunstschilder Wim Wijnman en bij hem nam hij van 1939 tot 1942 teken- en schilderles, totdat hij ging onderduiken.

    In 1946 meldde hij zich bij de Orde van de dominicanen om broeder-dominicaan te worden. Hij begon in de huishouding van het Albertinumklooster te Nijmegen, nadat hij daar op 23 september 1946 intrad. Zijn tijdelijke professie legde hij af op 29 maart 1948. Precies zes jaar later deed hij zijn plechtige professie. Eind 1955 verhuisde hij naar Huissen en najaar 1956 naar het dominicanenklooster te Rijckholt. Drie jaar later vertrok hij naar Curaçao om te werken in de huishoudelijke dienst van het Pius-seminarie.

    In de voorafgaande jaren schilderde hij een beetje, maar op Curaçao had hij tijd en inspiratie om in de middaguren te gaan schilderen en ‘barste de creatieve bom’, zoals hij dat zelf formuleerde. In het ziekenhuis van het eiland had hij zijn eerste tentoonstelling. In 1965 werd het Pius-seminarie gesloten en werd Willy overgeplaatst naar het klooster van Santa Sabina te Rome. Daar voelde hij zich niet echt thuis, dit in tegenstelling tot zijn standplaats Curaçao.

    Najaar 1968 werd hij geassigneerd in Huissen en eind 1970 wederom in Rijckholt. In het persoonsdossier van Willy stonden in de beginjaren bezigheden vermeld als kamerheer, portier of koster. Vanaf 1968 stond daar alleen nog vermeld: beeldend kunstenaar.

    Begin 1978 werd hij geassigneerd in het Albertinum, waar hij een eigen atelierruimte kreeg. In 1979 werd hij geaccepteerd als lid van de Gemeenschap van Gelderse Beeldende Kunstenaars en werd hij lid van het Algemeen Kristelijk Kunstenaars Verbond. Nog meer erkenning kreeg hij door een grote overzichtstentoonstelling in 1995, waarbij een boek over zijn werken door de dominicanen werd uitgegeven.

    Hoewel Willy in verschillende fases van zijn leven lessen volgde bij kunstenaars, beschouwde hij zichzelf vooral als autodidact. Hij ontwikkelde zichzelf als een veelzijdig beeldend kunstenaar. Pentekeningen, aquarellen, olieverfschilderijen, beelden van klei of van vele andere materialen, alles leek bij hem mogelijk te zijn. De natuur rond het klooster waar hij woonde, het christelijk geloof of stadsgezichten vormden geregeld het uitgangspunt van zijn werk. Vaak was zijn werk abstract of figuratief. Zelf zei hij: ‘Ik teken en schilder niet na wat mijn ogen zien, maar met mijn hart geef ik het wezen der dingen weer.’

Conditie
ConditieGoed
weinig zichtbare onregelmatigheden. Door de kunstenaar zelf ingelijst.
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Purmerend, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 5 kg.
Binnen Nederland € 10,00
Naar België € 15,00
Naar Duitsland € 15,00
Europese Unie € 17,50
Wereldwijd € 20,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie .