Zygmunt Landau - Expressionistisch portret van een vrouw - Verkocht

Zygmunt Landau - Expressionistisch portret van een vrouw kopen? Bied vanaf 140!
Dit item is verkocht Toon item
Schilderij

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Zygmunt Landau - Expressionistisch portret van een vrouw kopen? Bied vanaf 140!
Zygmunt Landau - Expressionistisch portret van een vrouw kopen? Bied vanaf 140!Zygmunt Landau - Expressionistisch portret van een vrouw kopen? Bied vanaf 140!Zygmunt Landau - Expressionistisch portret van een vrouw kopen? Bied vanaf 140!Zygmunt Landau - Expressionistisch portret van een vrouw kopen? Bied vanaf 140!Zygmunt Landau - Expressionistisch portret van een vrouw kopen? Bied vanaf 140!Zygmunt Landau - Expressionistisch portret van een vrouw kopen? Bied vanaf 140!Zygmunt Landau - Expressionistisch portret van een vrouw kopen? Bied vanaf 140!Zygmunt Landau - Expressionistisch portret van een vrouw kopen? Bied vanaf 140!Zygmunt Landau - Expressionistisch portret van een vrouw kopen? Bied vanaf 140!Zygmunt Landau - Expressionistisch portret van een vrouw kopen? Bied vanaf 140!Zygmunt Landau - Expressionistisch portret van een vrouw kopen? Bied vanaf 140!Zygmunt Landau - Expressionistisch portret van een vrouw kopen? Bied vanaf 140!Zygmunt Landau - Expressionistisch portret van een vrouw kopen? Bied vanaf 140!Zygmunt Landau - Expressionistisch portret van een vrouw kopen? Bied vanaf 140!Zygmunt Landau - Expressionistisch portret van een vrouw kopen? Bied vanaf 140!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Zygmunt Landau (1898-1962)
TypeSchilderij
Jaartal1959
TechniekOlieverf
DragerHardboard
StijlExpressionistisch
OnderwerpPortret
IngelijstIngelijst
Afmetingen50 x 42 cm (h x b)
Incl. lijst64 x 56 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Zygmunt Landau. Fraai expressionistisch portret van een vrouw. Olieverf op board. Gesigneerd linksonder en op de achterzijde met datering 1959.


LODZ (POLEN) 1898 – TEL AVIV 1962
Zygmunt Landau studeerde bij schilder Henri Epstein aan de tekenschool van Jakub Kacenbogen in Lodz. Later woonde hij bij het atelier van Stanislas Lentz bij aan de School of Fine Arts in Warschau. Toen hij achttien jaar oud was, leerde hij schilderen. Hij arriveerde in 1920 in Parijs en vestigde zich in La Ruche. Hij studeerde aan de academies Grande Chaumiere en Colarossi en raakte bevriend met Kisling. Hij bewonderde Cézanne en bracht tijd door in musea. In 1928 ging hij terug naar Polen om zijn schilderijen te tonen in Warschau en in Lodz. Zijn werk kreeg ook erkenning in Engeland en in de Verenigde Staten dankzij de Engelse criticus en schilder Roger Fry, die een appartement met hem deelde in Saint-Tropez. Hij illustreerde Edmond Flegs Écoute Israël (Listen Israel), dat voor de Tweede Wereldoorlog door La Cigogne werd uitgegeven. In september 1939 zocht hij zijn toevlucht in Saint-Tropez. Na de oorlog verdeelde Zygmunt Landau zijn tijd tussen Saint-Tropez, Nice en Parijs waar hij regelmatig zijn werk exposeerde. Hij bracht ook tijd door in Londen en Stockholm. Eind jaren vijftig vestigde hij zich in Israël waar hij bleef schilderen. In 1962 produceerde hij glas-in-loodramen voor de kleine YMCA-kapel in Tiberias, Israël.
Conditie
ConditieZeer Goed
Het schilderij is in goede staat met ouderdomssporen.
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Den bosch, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 5 kg.
Binnen Nederland € 13,50
Naar België € 25,00
Naar Duitsland € 25,00
Europese Unie € 25,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Zygmunt Landau (1898-1962)

Frans FransPools Pools

Geplaatst door  LaVida
Lid sinds 2019
94 verkochte items
Alle items van deze verkoper (15)
56 cm
64 cm
42 cm
50 cm
Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieDen Bosch,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd3-10-2023 om 22:46
Eindtijd17-10-2023 om 22:53
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken