Albert Wessels (1938-2010)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Kunstenaar
  6. >
  7. Albert Wessels
Albert Wessels (1938-2010)

Albert Wessels (1938-2010)

ALBERT WESSELS (Rijssen 1938 - 2010) schilder, illustrator

Wessels was een kunstschilder die zich specialiseerde in natuurtaferelen. Onder andere door zijn werkzaamheden voor de John Bunyan Stichting genoot hij landelijke bekendheid. Maar ook in Israël was hij een graag geziene gast.

Albert Wessels was een autodidact die op latere leeftijd les nam van de Almelose kunstenares Janny Brugman-de Vries. Na zijn schooltijd stapte hij niet rechtstreeks de kunstwereld binnen, maar om brood op de plank te verdienen begon hij als magazijnverkoper bij de toenmalige Rijssense textiel­onderneming Heka.

In de jaren zestig kon hij van zijn hobby zijn werk maken doordat zijn werkgever hem de gelegenheid gaf in deeltijd te gaan werken.

Wessels werkte aanvankelijk veel in opdracht. Zo maakte hij grote haventaferelen voor een koper uit Rotterdam. Daardoor kwam hij in contact met een Duitse kunsthandelaar die veel belangstelling had voor zijn natuurtaferelen. Vanaf toen begon de opbloei van zijn schilder­carrière.

Wessels maakte herkenbare kunst. Hij was een bewonderaar van de kunstenaars van de Haagse School. Impressionisten als Mauve, Mesdag en de gebroeders Maris spraken hem bijzonder aan, hoewel hij niet altijd 100 procent op hun lijn zat. „Iemand adviseerde mijn stijl maar gewoon de Rijssense School te noemen”, placht hij relativerend te zeggen.

Wessels’ schilderijen met oudtestamentische taferelen voor de John Bunyan Stichting leverden hem een expositie op in Jeruzalem. De toenmalige burgemeester en latere Israëlische premier Ehud Olmert kon hij tot zijn persoonlijke vriendenkring rekenen.

Natuurschilderijen maken deed Wessels met de liefde van zijn hart, omdat hij daarin Gods schepping kon uitbeelden. Als niet-religieuze mensen hem vertelden dat zijn doeken een gevoelige snaar bij hen raakten, deed hem dat deugd. „Dat is toch mooi en bijzonder, dat je mensen kunt laten zien dat er een dimensie méér is dan alleen de horizontale.”

Aangeboden items
1
Verkochte items
2
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
De gekozen filters geven op dit moment geen resultaat. U kunt andere filters proberen terug naar ons gehele aanbod.

Momenteel worden er helaas geen items van Albert Wessels (1938-2010) aangeboden. Bekijk ons huidige veilingaanbod.

Wilt u via e-mail een alert ontvangen wanneer er een item van Albert Wessels (1938-2010) wordt aangeboden, maak deze dan favoriet.

Wilt u zelf een item van deze kunstenaar in de veiling plaatsen? Dat kan en is zeer eenvoudig. Maak hier een account aan en plaats het in de veiling.


Ontdek Kunstveiling


Kunst kopen van Albert Wessels

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Albert Wessels? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Albert Wessels. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Albert Wessels en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Albert Wessels te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Albert Wessels!

Volg het aanbod kunst van Albert Wessels te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Albert Wessels te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Albert Wessels instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Albert Wessels kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Albert Wessels!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Albert Wessels kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Albert Wessels en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Albert Wessels via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Albert Wessels of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Albert Wessels?

Kunst kopen van Albert Wessels begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Albert Wessels, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Albert Wessels. Om meer kans te maken om de Albert Wessels te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Albert Wessels! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.