• Populair
 • Loopt vandaag af
 • 1e keer aangeboden
 • Vanaf 1 euro
 • Vandaag geplaatst
 • Laatste kans
 • Alleen aftersale
Deutsch
 1. Home
 2. >
 3. Kunstenaars
 4. >
 5. Anna Mes

Anna Mes (1935)

2 aangeboden items / 29 verkochte items

FA. (6 x Favoriet)
filters

Anna Mes (Koog aan de Zaan, 1935)

Afgezien van haar drive naar integer kunstenaarschap, is Anna Mes net als haar grote voorgangers uit de Nederlandse abstracte kunst Ouborg en Nanninga, vooral in staat tot het scheppen van volstrekt overtuigende abstracte schilderijen. Zij maakt grote werken met kleurvlakken die als in een lappendeken met elkaar verbonden zijn. In de kleurvlakken treft men een levendige beeldtaal aan van surreële tekens, inkervingen en restanten van landschappen en gebouwen.

Haar «ontdekker» Leo Duppen, vóór zijn aanstelling als directeur van het Cobra Museum, voerde eind jaren tachtig, begin jaren negentig als galeriehouder haar vertegenwoordiging en roemt haar in een van zijn artikelen vanwege haar methode, de «écriture automatique» en haar volledige «overgave aan het intuïtieve». Als actief lid van het Bergense Kunstenaarscentrum is zij te rekenen tot de hedendaagse Bergense School. Veel van haar werk is daarom ook te vinden in verzamelingen in die regio.

De wandelingen langs het prachtige Kamperduinse strand bij Alkmaar vormen vaak de inspiratiebron. Tijdens deze wandelingen langs de kustlijn bestudeert zij het licht en de kleurenpracht. In haar composities keert dat noordelijke licht steeds weer terug, met een helder, overbelicht kleurenschema dat bijna Scandinavisch aandoet. Niet verwonderlijk, want zij verbleef geruime tijd in Zweden.

Van oorsprong textiel vormgeefster, beheerst zij vele disciplines, zoals ook de gouache. Deze werken op papier op beduidend kleiner formaat zijn als kleine compacte gedichten, die een andere uitwerking op het gemoed hebben. Ze zijn subtiel, introvert en intiem, waar haar doeken expressief en erg «present» zijn.

Het ontstaan van de schilderijen en werk op papier geschiedt in kleine stapjes. Veel van haar werk ontsnapt niet aan haar zelfkritiek en komt niet in de openbaarheid. De Schoorlse Stichting Mes - Van Leeuwen (mede genoemd naar de beeldhouwer, wijlen haar levenspartner Hendrick van Leeuwen) behartigt haar belangen in samenwerking met Paol & Co. Fine Art, zodat Mes de handen vrij heeft voor haar onverminderde werkdrift.

Nationaliteit / school

Nederlands

2 aangeboden items van deze kunstenaar
*list
grid
big-grid
Anna Mes - Giclée, Compositie I - Ingelijst kopen? Bied vanaf 5!

Anna Mes - Giclée, Compositie I - Ingelijst

Grafiek na 1900

Geplaatst doorVeilingmeesterCollecties

Eindtijd31-07-2021 om 20:30

Jaartal2003
TechniekGiclée
Afmetingen76 cm x 61 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
IngelijstIngelijst

Aftersale items

Onderstaande items zijn mogelijk nog beschikbaar. U kunt eenmalig een bod uitbrengen in de aftersale.
Aftersale
Anna Mes - zonder titel maar met lijst! kopen? Bied vanaf 120!

Anna Mes - zonder titel maar met lijst!

Grafiek na 1900

Geplaatst doorKunstbedrijf

Eindtijd02-07-2021 om 22:41

Jaartal1991
TechniekZeefdruk
Afmetingen76 cm x 78 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
IngelijstIngelijst
Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.