Bert Bruijn (1938)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Bert Bruijn
Bert Bruijn (1938)

Bert Bruijn (1938)

Kunstenaar

Bert BRUIJN (Den Haag 1938)

Schilder, Tekenaar

Geboren te Den Haag in 1938

Opleiding:

Van 1956 tot 1962 volgde hij een opleiding aan de koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag, afdeling “illustratief”.

Bert Bruijn woonde en werkte te Den Haag

Zijn schilderijen zijn moeilijk onder een bepaalde noemer te vangen. Zijn ‘tekening’ wordt in trefzekere rake lijn weergegeven. Hij mijdt ieder detail zodat de figuratieve tekening in een ruimte van vervagende kleuren komt te staan. In zijn gouaches komen vaak architectonische constructies van interieurs met personen voor. De afbeeldingen daarvan hebben iets onvoltooids door de levendige en spontane penseelstreken. De kijker kan daardoor verder fantaseren. In de fragmentarische beelden zijn geen harde lijnen of geforceerde vakverdelingen te zien. Door het impressionistische verfgebruik wordt de essentie van de lichtval in de contrasterende kleuren opgeroepen. Met nadruk wordt de sfeer van het interieur op romantische wijze aangeduid

Exposities en prijzen:

Galerie Kadans, Den Haag Stadhuis, Den Haag Galerie de Leeuw, Den Haag

Door: Arthur Brouwers

Aangeboden items
0
Verkochte items
28
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
De gekozen filters geven op dit moment geen resultaat. U kunt andere filters proberen terug naar ons gehele aanbod.

Momenteel worden er helaas geen items van Bert Bruijn (1938) aangeboden. Bekijk ons huidige veilingaanbod.

Er zijn 28 items van Bert Bruijn (1938) verkocht in het verleden. Wilt u op de hoogte blijven? Stel dan een e-mail alert in!

Er zijn 13 mensen die Bert Bruijn (1938) favoriet hebben gemaakt. Heeft u een werk te koop? Deze mensen hebben zeker interesse! Maak hier een account aan en plaats het in de veiling.


Ontdek Kunstveiling


Kunst kopen van Bert Bruijn

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Bert Bruijn? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Bert Bruijn. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Bert Bruijn en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Bert Bruijn te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Bert Bruijn!

Volg het aanbod kunst van Bert Bruijn te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Bert Bruijn te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Bert Bruijn instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Bert Bruijn kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Bert Bruijn!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Bert Bruijn kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Bert Bruijn en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Bert Bruijn via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Bert Bruijn of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Bert Bruijn?

Kunst kopen van Bert Bruijn begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Bert Bruijn, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Bert Bruijn. Om meer kans te maken om de Bert Bruijn te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Bert Bruijn! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.