Corry Ammerlaan (1947)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Corry Ammerlaan
Corry Ammerlaan (1947)

Corry Ammerlaan (1947)

Kunstenaar, Designer

Corry AMMERLAAN (1947)

Nederlandse beeldhouwer en schilder. Signeert met CAM. Naamvariant: Corry Ammerlaan-van Niekerk

Corry Ammerlaan (1947): Nederlandse Kunstenaar en Meester in Textiele Kunst

Corry Ammerlaan, geboren in 1947, is een vooraanstaande Nederlandse kunstenaar die haar stempel heeft gedrukt op de wereld van textiele kunst. Met een diepgaande passie voor weven en textielbewerking heeft ze een unieke artistieke reis afgelegd die haar werk zowel nationaal als internationaal heeft gewaardeerd.

Ammerlaan's kunstwerken blinken uit in vakmanschap en creativiteit. Ze gebruikt textiel als medium om intrigerende composities te creëren die zowel visueel boeiend als tactiel aantrekkelijk zijn. Haar vermogen om kleur, textuur en patronen harmonieus te integreren, heeft haar werk een onderscheidende esthetiek gegeven.

Gedurende haar carrière heeft Corry Ammerlaan diverse technieken binnen de textiele kunst verkend, zoals weven, knopen en vlechten. Haar werk heeft vaak diepere lagen van betekenis en symboliek, waardoor kijkers worden uitgenodigd om te reflecteren op zowel het ambachtelijke aspect als de conceptuele inhoud.

Ammerlaan's invloed is niet beperkt gebleven tot haar kunstwerken alleen. Ze heeft ook haar kennis en passie gedeeld door middel van workshops en lezingen, waardoor ze de volgende generatie textielkunstenaars heeft geïnspireerd en begeleid.

Met haar werk tentoongesteld in gerenommeerde galerijen en kunstbeurzen, heeft Corry Ammerlaan internationale erkenning ontvangen voor haar bijdragen aan de textiele kunst. Haar vermogen om traditionele technieken te combineren met eigentijdse uitdrukking heeft haar een prominente plaats gegeven in de kunstwereld.

Corry Ammerlaan's artistieke nalatenschap blijft groeien, en haar werk blijft een inspiratie voor kunstenaars en liefhebbers van textiele kunst wereldwijd. Haar inzet voor vakmanschap en haar vermogen om verhalen te vertellen door middel van textiel maken haar tot een gewaardeerde naam in de kunstgeschiedenis.

Aangeboden items
3
Verkochte items
1201
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
filters
Corry Ammerlaan - Een heel mooie karaf met drie bijpassende glazen kopen? Bied vanaf 50!
Corry Ammerlaan (1947) Nederlands Een heel mooie karaf met drie bijpassende glazen
Afmetingen25 cm x 14 cm (h x b)
GesigneerdOngemerkt
Huidig bod
€ 50
1 bieding
Bied mee Bied mee
Corry Ammerlaan - Gezondheid kopen? Bied vanaf 49!
Corry Ammerlaan (1947) Nederlands Gezondheid
TechniekVerbronsd
Afmetingen23 cm x 8 cm x 6 cm (h x b x d)
GesigneerdHandgesigneerd
Openingsbod
€ 49
Bied mee Bied mee
Corry Ammerlaan - De Sculptuur kopen? Bied vanaf 50!
Corry Ammerlaan (1947) Nederlands De Sculptuur
TechniekBrons
Afmetingen31 cm x 8 cm x 8 cm (h x b x d)
Gewicht1690 g
Openingsbod
€ 50
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Corry Ammerlaan

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Corry Ammerlaan? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Corry Ammerlaan. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Corry Ammerlaan en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Corry Ammerlaan te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Corry Ammerlaan!

Volg het aanbod kunst van Corry Ammerlaan te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Corry Ammerlaan te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Corry Ammerlaan instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Corry Ammerlaan kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Corry Ammerlaan!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Corry Ammerlaan kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Corry Ammerlaan en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Corry Ammerlaan via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Corry Ammerlaan of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Corry Ammerlaan?

Kunst kopen van Corry Ammerlaan begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Corry Ammerlaan, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Corry Ammerlaan. Om meer kans te maken om de Corry Ammerlaan te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Corry Ammerlaan! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.