Gerard Bergman (1899-1980)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Gerard Bergman
Gerard Bergman (1899-1980)

Gerard Bergman (1899-1980)

Kunstenaar

Gerard BERGMAN (Utrecht 1899 - 1980)

Gerard Bergman was een veelzijdige, maar minder bekende beeldend kunstenaar en ontwerper uit Utrecht. Bergman volgde zijn opleiding aan het Instituut Opleiding tot Tekenleraren in Amsterdam. In 1921 studeerde hij een jaar aan de Académie des Beaux-Arts in Parijs. Bergman was werkzaam als schilder, beeldhouwer, aquarellist, (pen)tekenaar, etser, lithograaf, graveur, kunstnijveraar en ontwerper. Van 1948 tot 1957 schreef hij als muziek- en kunstrecensent voor het Vrije Volk. Zijn grafische werk bestaat uit ontwerpen voor boekbanden, stofomslagen, ex librissen en andere gelegenheidsgrafiek.

Aangeboden items
0
Verkochte items
11
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
De gekozen filters geven op dit moment geen resultaat. U kunt andere filters proberen terug naar ons gehele aanbod.

Momenteel worden er helaas geen items van Gerard Bergman (1899-1980) aangeboden. Bekijk ons huidige veilingaanbod.

Er zijn 11 items van Gerard Bergman (1899-1980) verkocht in het verleden. Wilt u op de hoogte blijven? Stel dan een e-mail alert in!

Wilt u zelf een item van deze kunstenaar in de veiling plaatsen? Dat kan en is zeer eenvoudig. Maak hier een account aan en plaats het in de veiling.


Ontdek Kunstveiling


Kunst kopen van Gerard Bergman

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Gerard Bergman? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Gerard Bergman. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Gerard Bergman en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Gerard Bergman te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Gerard Bergman!

Volg het aanbod kunst van Gerard Bergman te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Gerard Bergman te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Gerard Bergman instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Gerard Bergman kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Gerard Bergman!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Gerard Bergman kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Gerard Bergman en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Gerard Bergman via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Gerard Bergman of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Gerard Bergman?

Kunst kopen van Gerard Bergman begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Gerard Bergman, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Gerard Bergman. Om meer kans te maken om de Gerard Bergman te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Gerard Bergman! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.