Gregory Crewdson (1962)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Kunstenaar
  6. >
  7. Gregory Crewdson
Gregory Crewdson (1962)

Gregory Crewdson (1962)

Gregory CREWDSON (Brooklyn 1962)

Gregory Crewdson werd in 1962 in Brooklyn geboren. Crewdson behaalde een B.A. van de State University of New York at Purchase in 1985 en een M.F.A. in fotografie aan Yale in 1988. Hij heeft veel geëxposeerd in de Verenigde Staten en Europa en wordt vertegenwoordigd door Gagosian Gallery in New York en White Cube in Londen. Crewdson staat bekend om zijn uitvoerig geënsceneerde scènes van het Amerikaanse leven in een kleine stad. Zijn foto's hebben dramatische en filmische kwaliteiten en hij heeft vaak een uitgebreide ondersteuningsploeg ter plaatse voor de juiste enscenering en belichting. Bij het beschrijven van zijn bedoelingen zegt Crewdson: "In al mijn foto's ben ik uiteindelijk geïnteresseerd in dat moment van transcendentie of transport, waarbij men naar een andere plaats wordt vervoerd, naar een perfecte, stille wereld. Ondanks mijn dwang om deze stille wereld te creëren, stuit het altijd op de onmogelijkheid om dat te doen. Dus ik hou van de botsing tussen deze behoefte aan orde en perfectie en hoe het botst met een gevoel van het onmogelijke. Ik hou van waar mogelijkheden en onmogelijk samenkomen.” Het werk van Crewdson is opgenomen in vele openbare collecties, met name het Museum of Modern Art, het Metropolitan Museum of Art, het Whitney Museum of American Art, het Brooklyn Museum, het Los Angeles County Museum en het San Francisco Museum of Modern Art. Een retrospectief van zijn werk uit de periode 1985-2005, was van 2005-2008 te zien in grote musea in heel Europa. Een andere tentoonstelling van zijn werk opende in februari 2011 in het Kulturhuset Museum, Stockholm, gevolgd door onder meer Sorte Diamant, Kopenhagen en c/o Berlijn. Crewdson heeft talloze onderscheidingen ontvangen, waaronder de Skowhegan-medaille voor fotografie, de National Endowment for the Arts Visual Artists Fellowship en de Aaron Siskind Fellowship. Crewdson is Professor Adjunct in Graduate Photography aan de Yale University School of Art en woont en werkt in New York. Rose Mathies

Aangeboden items
2
Verkochte items
1
Nationaliteit
Amerikaans Amerikaans  
Links
Favoriet
filters
Gregory Crewdson - Ohne Titel (unveröffentlicht kopen? Bied vanaf 1200!
Gregory Crewdson (1962) Amerikaans Zonder titel (ongepubliceerd
Techniek Digitale Print
Afmetingen 28 x 35.5 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd
Openingsbod
€ 1.200
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Gregory Crewdson

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Gregory Crewdson? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Gregory Crewdson. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Gregory Crewdson en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Gregory Crewdson te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Gregory Crewdson!

Volg het aanbod kunst van Gregory Crewdson te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Gregory Crewdson te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Gregory Crewdson instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Gregory Crewdson kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Gregory Crewdson!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Gregory Crewdson kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Gregory Crewdson en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Gregory Crewdson via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Gregory Crewdson of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Gregory Crewdson?

Kunst kopen van Gregory Crewdson begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Gregory Crewdson, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Gregory Crewdson. Om meer kans te maken om de Gregory Crewdson te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Gregory Crewdson! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.