Hans Abbing (1946)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Hans Abbing
Hans Abbing (1946)

Hans Abbing (1946)

Kunstenaar

Hans ABBING (Utrecht 1946)

Graficus, tekenaar, video-kunstenaar

Opleiding:

Hans Abbing studeerde economie in Groningen, een studie die hij cum laude afsloot. Hierna volgde hij een tweede studie aan de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam. Was docent aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam, promoveerde hier in 2002. Werd in 2005 benoemd tot bijzonder hoogleraar kunstsociologie aan de Universiteit van Amsterdam. Hans Abbing bekleedt hier de Boekman-leerstoel

Woont en werkt in Amsterdam.

Hans Abbing is begonnen als schilder en graficus, later hield hij zich voornamelijk bezig met tekenen en fotografie. Hij maakt portretten of naakten, vaak vervormd van de werkelijkheid. Naast het tekenen en fotograferen, publiceert hij als econoom geregeld artikelen.

Hans Abbing probeert met zijn kunst een nieuwe realiteit te creëren. Vaak door gezichten of lichamen te fotograferen of te tekenen die gedeformeerd lijken. Hij ervaart deze figuren als mooier en meer waarheidsgetrouw dan echte mensen. Want minder hypocriet. Ook intuïtie speelt bij de creatie van zijn werk een belangrijke rol, maar dit betekent niet zijn werk willekeurig is. Het tegendeel, Hans Abbing vindt juist het gevecht tussen loslaten en controle interessant. Hij kiest bewust voor beperkingen bijvoorbeeld in de keuze van zijn materiaal en/of model, en het formaat van het papier. Na het vaststellen van deze grenzen laat hij de controle los en staat hij open voor alle mogelijke invloeden.

Exposities en prijzen:

Museum voor Moderne Kunst, Arnhem, 2003 Institut für ästhetische Grenzbereiche, Neurenberg Art Junction Cannes, Cannes KunstRai, Amsterdam

Door: Arthur Brouwers

Aangeboden items
7
Verkochte items
100
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
filters
Hans Abbing - Aktmalerei 1983 kopen? Bied vanaf 79!
Hans Abbing (1946) Nederlands Akte schilderij 1983
TechniekPastel/Krijt
Afmetingen50 x 70 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
Openingsbod
€ 79
Bied mee Bied mee
Hans Abbing - zeer grote krijttekening - 1995 kopen? Bied vanaf 200!
Hans Abbing (1946) Nederlands zeer grote krijttekening - 1995
TechniekPastel/Krijt
Afmetingen115 x 100 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
Openingsbod
€ 200
Bied mee Bied mee
Hans Abbing - Fellatio, aquatint ets kopen? Bied vanaf 100!
Hans Abbing (1946) Nederlands Fellatio, aquatint ets
TechniekEts/Aquatint
Afmetingen31 x 40 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerGeschept Papier
Openingsbod
€ 100
Bied mee Bied mee
Hans Abbing - Naakten, droge naald ets kopen? Bied vanaf 65!
Hans Abbing (1946) Nederlands Naakten, droge naald ets
TechniekDroge Naald
Afmetingen38 x 57 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerGeschept Papier
Openingsbod
€ 65
Bied mee Bied mee
Hans Abbing - DRIE (3) kleine oplage (10) eigen druk Etsen "Zelfonderzoek, Evenwicht en Brug" kopen? Bied vanaf 37!
Hans Abbing (1946) Nederlands DRIE (3) kleine oplage (10) eigen druk Etsen "Zelfonderzoek, Evenwicht en Brug"
TechniekEts
Afmetingen33 x 50 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerGeschept Papier
Openingsbod
€ 37
Bied mee Bied mee
Hans Abbing - Krijttekening - 1992 kopen? Bied vanaf 250!
Hans Abbing (1946) Nederlands Krijttekening - 1992
TechniekPastel/Krijt
Afmetingen74.5 x 70.5 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
Openingsbod
€ 250
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Hans Abbing

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Hans Abbing? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Hans Abbing. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Hans Abbing en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Hans Abbing te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Hans Abbing!

Volg het aanbod kunst van Hans Abbing te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Hans Abbing te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Hans Abbing instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Hans Abbing kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Hans Abbing!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Hans Abbing kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Hans Abbing en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Hans Abbing via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Hans Abbing of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Hans Abbing?

Kunst kopen van Hans Abbing begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Hans Abbing, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Hans Abbing. Om meer kans te maken om de Hans Abbing te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Hans Abbing! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.