Hans de Jong (1932-2011)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Designer
  6. >
  7. Hans de Jong
Hans de Jong (1932-2011)

Hans de Jong (1932-2011)

Kunstenaar

Hans de JONG ( Leiden 1932 - Rozendaal 2011)

Na zijn opleiding aan het Instituut voor Kunstnijverheidsonderwijs vestigde De Jong zich als zelfstandig keramist in Amsterdam. Hij had achtereenvolgens een atelier in Laren, West-Beemster, Oegstgeest en Rheden.

Humor en vakmanschap gaan hand in hand bij Hans de Jong. Zonder zich te bekommeren om gebruiksfuncties, boetseert hij van klei fantasiebeesten en speelse figuren met namen als Huilebalk, Vliegvors, Platlander en Zijne Doorzichtigheid. Zijn figuratieve plastieken, maar ook zijn vazen en potten bieden, zoals hij het zelf zegt, ‘de luxe van het strikt overbodige’. Je kunt er bijna niets anders mee doen dan neerzetten en er naar kijken - in de gelaagdheid van de huid en de grafische details valt genoeg te zien.

Aangeboden items
1
Verkochte items
3
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
filters
Hans de Jong - Vaas keramiek kopen? Bied vanaf 150!
Hans de Jong (1932-2011) Nederlands Vaas keramiek
TechniekKeramiek
Afmetingen30 x 30 x 30 cm (h x b x d)
GesigneerdHandgesigneerd
Openingsbod
€ 150
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Hans de Jong

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Hans de Jong? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Hans de Jong. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Hans de Jong en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Hans de Jong te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Hans de Jong!

Volg het aanbod kunst van Hans de Jong te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Hans de Jong te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Hans de Jong instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Hans de Jong kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Hans de Jong!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Hans de Jong kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Hans de Jong en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Hans de Jong via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Hans de Jong of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Hans de Jong?

Kunst kopen van Hans de Jong begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Hans de Jong, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Hans de Jong. Om meer kans te maken om de Hans de Jong te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Hans de Jong! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.