Huibert van Dorp (1949)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Huibert van Dorp
Huibert van Dorp (1949)

Huibert van Dorp (1949)

Kunstenaar

Huibert van DORP

Schilder, Graficus

Geboren te Leuven (België) in 1949.

Opleiding:

Huibert van Dorp volgde zijn opleiding aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten te Den Haag.

Woont en werkt in Den Haag en Amsterdam

Huibert van Dorp koos op de kunstacademie aanvankelijk voor het beroep van grafisch vormgever. Echter, tijdens zijn opleiding ontdekte hij dat zijn voorkeur uitging naar een ‘vrijere’ vorm van expressie. Na de academie verkoos hij dan ook om aan het werk te gaan als vrij beeldend kunstenaar In het werk van Van Dorp hebben grafische vormen altijd een belangrijke rol gespeeld; illustratieve elementen zoals apparaten, tafels en vreemdsoortige wezens hebben het uiterlijk van stripfiguren. Dieren en mensen gaan in zijn werk op ontdekkingsreis, soms ontmoeten zij elkaar en worden met elkaar verbonden, een andere keer wenden zij zich van elkaar af en vertellen ieder hun eigen verhaal. Van Dorps’ werken getuigen van een grote originaliteit. Het handschrift van de kunstenaar is in iedere techniek die hij toepast onmiskenbaar. Niet alleen in zijn olieverfschilderijen, aquarellen en zeefdrukken, maar ook op talloze door hem zelf in elkaar getimmerde en beschilderde objecten heerst een zekere anarchie. Bestaande wetten worden genegeerd en zelfs de wet der zwaartekracht wordt aangetast. De ruimten zijn droomruimten. De schijnbaar traag bewegende figuren zweven in een kosmos waar de stemming wordt bepaald door een schakering van heldere kleuren..

Exposities en prijzen:

Galeria Formi Bologna (Italië) Nederlandse Ambassade te Parijs Nieuwe Kerk, Amsterdam

Door: Arthur Brouwers

Aangeboden items
0
Verkochte items
52
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
De gekozen filters geven op dit moment geen resultaat. U kunt andere filters proberen terug naar ons gehele aanbod.

Momenteel worden er helaas geen items van Huibert van Dorp (1949) aangeboden. Bekijk ons huidige veilingaanbod.

Er zijn 52 items van Huibert van Dorp (1949) verkocht in het verleden. Wilt u op de hoogte blijven? Stel dan een e-mail alert in!

Er zijn 21 mensen die Huibert van Dorp (1949) favoriet hebben gemaakt. Heeft u een werk te koop? Deze mensen hebben zeker interesse! Maak hier een account aan en plaats het in de veiling.


Ontdek Kunstveiling


Kunst kopen van Huibert van Dorp

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Huibert van Dorp? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Huibert van Dorp. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Huibert van Dorp en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Huibert van Dorp te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Huibert van Dorp!

Volg het aanbod kunst van Huibert van Dorp te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Huibert van Dorp te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Huibert van Dorp instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Huibert van Dorp kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Huibert van Dorp!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Huibert van Dorp kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Huibert van Dorp en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Huibert van Dorp via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Huibert van Dorp of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Huibert van Dorp?

Kunst kopen van Huibert van Dorp begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Huibert van Dorp, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Huibert van Dorp. Om meer kans te maken om de Huibert van Dorp te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Huibert van Dorp! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.