• Populair
  • 1e keer aangeboden
  • Aftersale
  • Laatste 24u geplaatst
  • Loopt vandaag af
  • Vanaf 1 euro
Deutsch
English
Français
Jean-Michel Basquiat (1960-1988)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Jean-Michel Basquiat

Jean-Michel Basquiat (1960-1988)

Kunstenaar

Jean-Michel BASQUIAT (New York City 1960 - New York City 1988)

Schilder, graffiti kunstenaar

Biografie

Moeder was Puerto Ricaanse en zijn vader was van Haitiaanse afkomst. In 1977 begon Basquait met graffiti op de muren van Manhattan, waar hij samen met zijn vriend Al Diaz de beruchte tag SAMO zette. In deze periode maakte Basquiat T-shirts, kaarten, tekeningen en collages gebaseerd op zijn eerdere graffitiwerk, die hij op straat verkocht om rond te komen.

Zijn werk werd snel opgepikt door galeries en in 1982 was zijn eerste solotentoonstelling te zien in de Annina Nosei Gallery in New York. Een jaar later ging hij samenwerken met Andy Warhol.

Basquiat is nog altijd een van de belangrijkste en invloedrijkste kunstenaars van de moderne en hedendaagse kunst. In 2017 werd zijn werk Untitled uit 1982 bij veilinghuis Sotheby’s voor 110,5 miljoen dollar verkocht aan de Japanse kunstverzamelaar Yusaka Maezawa.

Aangeboden items
0
Verkochte items
20
Nationaliteit
Amerikaans
Links
Favoriet
FA. (74 x Favoriet)
De gekozen filters geven op dit moment geen resultaat. U kunt andere filters proberen terug naar ons gehele aanbod.

Momenteel worden er helaas geen items van Jean-Michel Basquiat (1960-1988) aangeboden. Bekijk ons huidige veilingaanbod.

Er zijn 20 items van Jean-Michel Basquiat (1960-1988) verkocht in het verleden. Wilt u op de hoogte blijven? Stel dan een e-mail alert in!

Er zijn 74 mensen die Jean-Michel Basquiat (1960-1988) favoriet hebben gemaakt. Heeft u een werk te koop? Deze mensen hebben zeker interesse! Maak hier een account aan en plaats het in de veiling.

Ontdek Kunstveiling

Kunst kopen van Jean-Michel Basquiat

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Jean-Michel Basquiat? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Jean-Michel Basquiat. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Jean-Michel Basquiat en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Jean-Michel Basquiat te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Jean-Michel Basquiat!

Volg het aanbod kunst van Jean-Michel Basquiat te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Jean-Michel Basquiat te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Jean-Michel Basquiat instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Jean-Michel Basquiat kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Jean-Michel Basquiat!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Jean-Michel Basquiat kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Jean-Michel Basquiat en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Jean-Michel Basquiat via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Jean-Michel Basquiat of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Jean-Michel Basquiat?

Kunst kopen van Jean-Michel Basquiat begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Jean-Michel Basquiat, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Jean-Michel Basquiat. Om meer kans te maken om de Jean-Michel Basquiat te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Jean-Michel Basquiat! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.