Karin Bos (1966)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Kunstenaar
  6. >
  7. Karin Bos
Karin Bos (1966)

Karin Bos (1966)

Karin BOS (Rijswijk (Zuid-Holland, 1966-05-09) is een meester van de suggestie. Haar schilderijen laten sprookjesachtige landschappen zien waarin kinderen ronddwalen, die zich op het eerste gezicht bezig houden met onschuldige dingen. Er wordt gekampeerd, gedanst of iets geheimzinnigs gedaan. Maar in al die bezigheden is iets verontrustends en vervreemdends geslopen. Middels uitgekiend kleurgebruik laat Karin Bos de kijker, kundig, een filmische wereld betreden waarin alles voortdurend in een ander licht komt te staan. Het is een wereld van verhalen, atmosferisch geladen en vol ‘suspense’. De kunstenaar lijkt ons te vragen wat we nu werkelijk zien.

De tentoonstelling “Shifting Views” laat zien hoe de kunstenaar uit haar eigen leef- en werkomgeving treedt om tot nieuwe inzichten te komen. Ze heeft verschillende werkprojecten in gastateliers gedaan, waardoor ze met andere ogen naar haar eigen vertrouwde omgeving is gaan kijken. Aardige bijkomstigheid is, dat het publiek haar werkproces kon volgen. Zo heeft ze in Amsterdam, het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen, het dorpje Zvartava in Letland en Spanje gewerkt. In Enkhuizen reist Bos terug in de tijd aan de hand van het thema water en in Letland zoekt Bos de afzondering. Het enige contact met de rest van de wereld, is in de vorm van de lokale krant. De voorpaginafoto’s vormen de inspiratie voor het werk “Headlines Zvartava/Amsterdam”, waarbij ze, een voor haar, nieuwe, techniek toepast door met glazuur te schilderen op keramiek.

De werkperiodes in Spanje resulteren in schilderijen en aquarellen van ruïnes, vervallen caravans en krotten in een weerbarstig en vulkanisch landschap. In deze kleurrijke en wonderschone landschappen zien we ook weer majorettes en meisjes in processiejurken figureren. Daarnaast maakt Bos, samen met de beeldhouwer Erik Wuthrich, de videofilm “Shifting Views”. Karin Bos is in 1989 afgestudeerd aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam, waar ze ook woont en werkt. Haar werk bevindt zich in diverse museale- en bedrijfscollecties, waaronder het Stedelijk Museum te Amsterdam.

Aangeboden items
0
Verkochte items
14
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
De gekozen filters geven op dit moment geen resultaat. U kunt andere filters proberen terug naar ons gehele aanbod.

Momenteel worden er helaas geen items van Karin Bos (1966) aangeboden. Bekijk ons huidige veilingaanbod.

Er zijn 14 items van Karin Bos (1966) verkocht in het verleden. Wilt u op de hoogte blijven? Stel dan een e-mail alert in!

Wilt u zelf een item van deze kunstenaar in de veiling plaatsen? Dat kan en is zeer eenvoudig. Maak hier een account aan en plaats het in de veiling.


Ontdek Kunstveiling


Kunst kopen van Karin Bos

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Karin Bos? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Karin Bos. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Karin Bos en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Karin Bos te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Karin Bos!

Volg het aanbod kunst van Karin Bos te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Karin Bos te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Karin Bos instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Karin Bos kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Karin Bos!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Karin Bos kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Karin Bos en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Karin Bos via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Karin Bos of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Karin Bos?

Kunst kopen van Karin Bos begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Karin Bos, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Karin Bos. Om meer kans te maken om de Karin Bos te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Karin Bos! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.