Leo de Jong (1931)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Leo de Jong
Leo de Jong (1931)

Leo de Jong (1931)

Kunstenaar

Leo de JONG (Rotterdam 1931)

Recentie april 2011

Rotterdamse kunstenaar Leo de Jong... Hij verrast steeds opnieuw door zijn onophoudelijke expressiedrift en zijn nieuwe ideeën. Hij volgt zijn intuïtie met subtiele verwijzingen naar ons dagelijks leven, absurditeit en vooral schoonheid betekent. Hij ontwikkelde een visuele taal in zijn figuurschilderijen om codes van menselijk gedrag feilloos weer te geven. Het zijn perfecte registraties van groepjes mensen die wij in de alledaagse werkelijkheid tegenkomen, in humoristische interacties staan ze tegenover elkaar: communicerend, complotterend en elkaar wellicht becommentariërend . Begeleid door één tekstregel of één treffend woord. Wij herkennen ons daarin wellicht met een stille glimlach. Anders gezegd: Leo schildert het menselijk gedrag met groot inlevingsvermogen. Zo dynamisch als zijn figuren zijn, in steeds een andere setting, zo verstild zijn de werken met afbeeldingen van flessen en abstracten. In zijn abstracte werken vinden wij vaak reminiscenties aan de alledaagse werkelijkheid op speelse en geniale wijze geïntegreerd in de inhoudelijke voorstelling. Zo wordt grove materie visueel goud. Hoe intuïtief en associatief zijn creaties ook zijn, hij besteedt in gelijke mate aandacht aan vorm, harmonie in toon, kleur en ritme. Ik vind dat zijn schilderijen, of het nu stillevens, abstracte of figuratieve zijn, alle stralen zij of een wereld van stilte, poëzie of een gepassioneerde energie uit Leo de Jong is een magiër die op een meesterlijke wijze kunstwerken creëert die ons alle facetten van het leven op speelse en geniale wijze laat zien en ons uitnodigt deel te nemen aan een wereld die ook zo herkenbaar de onze is. Welke thema's hij ook schildert er blijft voldoende ruimte voor onze verbeelding, gelukkig maar. Dames en Heren, Ik zou nog zoveel meer over Leo’s werk kunnen vertellen. Dat echter vindt u in het boek over Leo. Maar kijk en oordeel zelf en geniet vooral van onze meester-schilder, zoals hij – en dat weet ik zeker – ook geniet van het schilderproces zelf.

Marion Busch 2011, (art historian )

Aangeboden items
2
Verkochte items
51
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
filters
Leo de Jong - LEO DE JONG gemengde techniek op canvas kopen? Bied vanaf 250!
Leo de Jong (1931) Nederlands LEO DE JONG gemengde techniek op canvas
TechniekGemengde Techniek
Afmetingen64 x 84 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerCanvas (Doek)
IngelijstIngelijst
Openingsbod
€ 250
Bied mee Bied mee
Leo de Jong - LEO DE JONG gemengde techniek kopen? Bied vanaf 250!
Leo de Jong (1931) Nederlands LEO DE JONG gemengde techniek
TechniekGemengde Techniek
Afmetingen73 x 73 cm (h x b)
DragerCanvas (Doek)
IngelijstIngelijst
Openingsbod
€ 250
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Leo de Jong

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Leo de Jong? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Leo de Jong. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Leo de Jong en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Leo de Jong te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Leo de Jong!

Volg het aanbod kunst van Leo de Jong te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Leo de Jong te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Leo de Jong instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Leo de Jong kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Leo de Jong!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Leo de Jong kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Leo de Jong en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Leo de Jong via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Leo de Jong of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Leo de Jong?

Kunst kopen van Leo de Jong begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Leo de Jong, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Leo de Jong. Om meer kans te maken om de Leo de Jong te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Leo de Jong! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.