Piet de Ridder (1951)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Kunstenaar
  6. >
  7. Piet de Ridder
Piet de Ridder (1951)

Piet de Ridder (1951)

Piet de Ridder, geboren in Velp (1951) en volgde van 1974 t/m 1981 verschillende opleidingen aan de Tekenacademie in Tilburg. Naast lesgeven, beoefent hij ook de schilderkunst. Momenteel schildert hij veel met olie- en acrylverf. Twee verschillende materialen met hun eigen karakteristieke kenmerken. Schilderen beschouwt hij niet als werk, ook niet als beroep. Het is veel meer voor hem, het is zo vanzelfsprekend als ademen. Als hij schildert, schept hij zijn eigen wereld, het is een kwestie van verlangens, passie en van overtuiging, van geduld, hard werken en zelfkritiek. Schilderen is voor hem eigenlijk muziek maken met licht en kleur. Er zijn veel parallellen tussen muziek en schilderen, zoals ritme, contrasten, harmonie en disharmonie. Belangrijk voor hem is de eenheid, zeggingskracht, tonaliteit, formaat en de ‘huid’ van het doek. Zijn werkwijze is direct, hij schildert vormen en structuren. Door onbevangen bewegingen van het penseel en het paletmes te volgen, ontstaat een abstract spel van lijnen en vlekken. Elk eerder eindpunt kan een startpunt zijn voor een nieuw begin.

http://explore.rkd.nl/explore/artists/66746

Aangeboden items
0
Verkochte items
3
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
De gekozen filters geven op dit moment geen resultaat. U kunt andere filters proberen terug naar ons gehele aanbod.

Momenteel worden er helaas geen items van Piet de Ridder (1951) aangeboden. Bekijk ons huidige veilingaanbod.

Wilt u via e-mail een alert ontvangen wanneer er een item van Piet de Ridder (1951) wordt aangeboden, maak deze dan favoriet.

Wilt u zelf een item van deze kunstenaar in de veiling plaatsen? Dat kan en is zeer eenvoudig. Maak hier een account aan en plaats het in de veiling.


Ontdek Kunstveiling


Kunst kopen van Piet de Ridder

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Piet de Ridder? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Piet de Ridder. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Piet de Ridder en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Piet de Ridder te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Piet de Ridder!

Volg het aanbod kunst van Piet de Ridder te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Piet de Ridder te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Piet de Ridder instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Piet de Ridder kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Piet de Ridder!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Piet de Ridder kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Piet de Ridder en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Piet de Ridder via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Piet de Ridder of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Piet de Ridder?

Kunst kopen van Piet de Ridder begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Piet de Ridder, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Piet de Ridder. Om meer kans te maken om de Piet de Ridder te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Piet de Ridder! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.