Rommert Boonstra (1942)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Rommert Boonstra
Rommert Boonstra (1942)

Rommert Boonstra (1942)

Kunstenaar

Rommert BOONSTRA

Fotografie, Dichter

Geboren te Groningen in 1942

Rommert Boonstra begon als kunstcriticus, werd theaterdirecteur, dichter, professioneel voetreiziger en tenslotte fotograaf. Dit alles speelt in zijn geënsceneerde beelden mee. Sinds 1980 maakt Boonstra veelvuldig ensceneringen voor de camera. Zijn eerste bühne was een kartonnen doos waarvan één zijde was verwijderd. Het was een theater van de armoede. De acteurs waren stokjes en stenen, papiersnippers, draad en ander goedkoop en gemakkelijk verkrijgbaar materiaal. In de loop der tijd kregen zijn ensceneringen meer glans en allure.

Rommert Boonstra's tableaus suggereren grenzeloze ruimten. Miniatuur-bühnen zijn zeker de meest poëtische en fantasierijke vorm van geënsceneerde fotografie, maar net als in literaire sprookjes houdt Boonstra in zijn decors kleine, venijnige verrassingen voor ons in petto. Ondergang en verval zijn nooit ver weg, hoe fraai ze ook vermomd zijn. Dood en verderf kunnen ieder moment toeslaan.

Tegenover de geestelijke dorheid van deze tijd zet Boonstra zijn bolwerken van theatraliteit. De beeldenstorm wordt bestreden met een bombardement van beelden. Maar, zo lijken de beelden toch ook te zeggen, uiteindelijk wacht ons allen hetzelfde lot. Ze relativeren zichzelf, nadat ze eerst hoog van de toren hebben geblazen. De kathedraal kan elk moment weer in een papiertje veranderen, de steen kan weer een steen worden. Niets is wat het lijkt en soms toch ook weer wel. Boonstra wil dat de ruimtes die hij fotografeert in de eerste plaats overdonderend zijn, maar tegelijk moeten ze iets onwerkelijks hebben. De foto's moeten er als het ware groots en meeslepend uitzien, maar bij nadere beschouwing blijken ze uit alledaagse voorwerpen te zijn opgebouwd; van broccoli tot garnalen, van glasscherven tot vissenkoppen. Boonstra zoekt naar het dubbele: het moet indrukwekkend zijn en tegelijk roepen dat het niets voorstelt. De foto's van Rommert Boonstra houden ons voor dat mensen figureren in hun eigen dromen.

Rommert Boonstra woont en werkt in Rotterdam en is autodidact.

Enkele Exposities:

Centre Européen de la Photographie, Parijs

Musée de la Photographie, Charleroi

The Museum of Fine Arts, Houston

Centre Pompidou, Paris

Neue Gallery, Aken

Galerie Torch, Amsterdam

Groninger Museum

Rheinisches Landesmuseum, Bonn

Kunstverein, Munchen

FotoFest, Houston

Rijksmuseum Twenthe, Enschede

Nederlands Spoorwegmuseum, Utrecht

Door:Arthur Brouwers

Aangeboden items
0
Verkochte items
20
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
De gekozen filters geven op dit moment geen resultaat. U kunt andere filters proberen terug naar ons gehele aanbod.

Momenteel worden er helaas geen items van Rommert Boonstra (1942) aangeboden. Bekijk ons huidige veilingaanbod.

Er zijn 20 items van Rommert Boonstra (1942) verkocht in het verleden. Wilt u op de hoogte blijven? Stel dan een e-mail alert in!

Er zijn 11 mensen die Rommert Boonstra (1942) favoriet hebben gemaakt. Heeft u een werk te koop? Deze mensen hebben zeker interesse! Maak hier een account aan en plaats het in de veiling.


Ontdek Kunstveiling


Kunst kopen van Rommert Boonstra

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Rommert Boonstra? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Rommert Boonstra. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Rommert Boonstra en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Rommert Boonstra te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Rommert Boonstra!

Volg het aanbod kunst van Rommert Boonstra te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Rommert Boonstra te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Rommert Boonstra instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Rommert Boonstra kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Rommert Boonstra!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Rommert Boonstra kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Rommert Boonstra en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Rommert Boonstra via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Rommert Boonstra of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Rommert Boonstra?

Kunst kopen van Rommert Boonstra begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Rommert Boonstra, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Rommert Boonstra. Om meer kans te maken om de Rommert Boonstra te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Rommert Boonstra! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.