Sjoerd Bakker (1943)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Sjoerd Bakker
Sjoerd Bakker (1943)

Sjoerd Bakker (1943)

Kunstenaar

Sjoerd BAKKER (Amsterdam, 1943)

Schilder, graficus.

Geboren te Amsterdam in 1943.

Opleiding:

Bakker heeft zowel een opleiding genoten aan de Gerrit Rietveld Academie als aan de Rijksakademie van beeldende kunsten.

Hij woont en werkt in Amsterdam.

Het werk van Sjoerd Bakker komt voort uit zijn fascinatie voor Zuidoost Azië en Japan. Als dit niet aan het onderwerp van zijn kunst te zien is, dan wel aan de eenvoud in vorm en kleur: zijn werk doet vaak denken aan oude Japanse prenten. Vooral van inspiratie is de natuur in Japan, waar Bakker jaren terug voor het eerst kwam doordat hij er een reisbeurs voor had ontvangen. De natuur komt in zijn kunst vaak samen met cultuur, door middel van een spoor van menselijke aanwezigheid. Zo is ook een groot thema in Bakkers werk de tegenstelling, of samenkomst, van tijdelijkheid en eeuwigheid.

Exposities en prijzen:

Het werk van Bakker is tentoongesteld in onder meer Amerika, Nederland, Spanje, Japan en Thailand.

Door: Arthur Brouwers

Aangeboden items
3
Verkochte items
139
Nationaliteit
NederlandsNederlands  
Links
Favoriet
FA. (53 x Favoriet)
filters
3 aangeboden items van deze kunstenaar
*list
grid
big-grid

Aftersale items

Onderstaande items zijn mogelijk nog beschikbaar. U kunt eenmalig een bod uitbrengen in de aftersale.
Sjoerd Bakker - Langs de duinen kopen? Bied vanaf 35!
Sjoerd Bakker - Langs de duinenGrafiek (handgesigneerd)

Geplaatst doorKunstbedrijf

Eindtijd 02-10-2022 om 22:03

Jaartal1995
TechniekEts/Aquatint
Afmetingen50 cm x 65 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
IngelijstNiet Ingelijst
Sjoerd Bakker - Wortel en parasol kopen? Bied vanaf 85!
Sjoerd Bakker - Wortel en parasolGrafiek (handgesigneerd)

Geplaatst doormonschau

Eindtijd 29-11-2022 om 20:03

Jaartal1986
TechniekEts/Aquatint
Afmetingen88 cm x 63 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerGeschept Papier
IngelijstIngelijst
Sjoerd Bakker - De Tatoeerder kopen? Bied vanaf 85!
Sjoerd Bakker - De TatoeerderGrafiek (handgesigneerd)

Geplaatst doorMamboe29

Eindtijd 02-12-2022 om 21:54

Jaartal1986
TechniekEts/Aquatint
Afmetingen57.5 cm x 72.3 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerGeschept Papier
IngelijstIngelijst

Kunst kopen van Sjoerd Bakker

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Sjoerd Bakker? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Sjoerd Bakker. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Sjoerd Bakker en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Sjoerd Bakker te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Sjoerd Bakker!

Volg het aanbod kunst van Sjoerd Bakker te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Sjoerd Bakker te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Sjoerd Bakker instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Sjoerd Bakker kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Sjoerd Bakker!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Sjoerd Bakker kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Sjoerd Bakker en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Sjoerd Bakker via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Sjoerd Bakker of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Sjoerd Bakker?

Kunst kopen van Sjoerd Bakker begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Sjoerd Bakker, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Sjoerd Bakker. Om meer kans te maken om de Sjoerd Bakker te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Sjoerd Bakker! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.