Vincent van Ojen (1960)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Kunstenaar
  6. >
  7. Vincent van Ojen
Vincent van Ojen (1960)

Vincent van Ojen (1960)

Vincent van OJEN (Someren 1960)

Graficus

Door zijn rijke en overtuigende kleurgebruik haalde Vincent van Ojen het toepassen van kleuren in de grafiek weer meer uit de 'taboesfeer'. Kleurgebruik heeft in de grafiek geheel eigen mogelijkheden, die totaal niet onderdoen voor die van de schilderkunst.

Technisch heeft van Ojen met zijn houtsneden zo'n vaardigheid weten te bereiken, dat het lijkt alsof hij werkelijk met kleur kan schilderen.

Vincent van Ojen laat zich graag inspireren door thema's als natuur, landschap en stilleven. Ook werkt hij een enkele keer met interieuren en menselijke figuren. Meestal is het onderwerp in meer of mindere mate herkenbaar, maar in zijn abstracties vaak ondergeschikt gemaakt aan de compositorische opbouw.

Van Ojen heeft bij zijn houtsneden de traditionele hoekigheid overboord gegooid. Door zijn specialisatie in deze techniek haalt hij verschillende, niet eerder gekende mogelijkheden van de houtsneden boven water. Hiermee komt hij tot bijzondere resultaten.

Vincent van Ojen volgde zijn opleiding aan de Kunstacademie te ’s-Hertogenbosch.

Exposities en prijzen

Vincent van Ojen is internationaal vertegenwoordigd in zowel zakelijke als prive collecties.

1e prijsjubileumkunstprijs Brabanthallen 's-Hertogenbosch
 1981

grafiekprijs Nederland 1992

2e prijs/woodcuts World print Festival Ljubljana, Slovenie 1998

Enkele Exposities:

GMD, Helmond

Galerie/Café De Flierefluiter, Oss

Gemeentemuseum De Wieper, Deurne

Galerie Bastiaans, Boxmeer

Kasteel De Kinkelenburg, Bemmel

Gemeentemuseum Het Meyhuis, Helmond

Galerie Artikel, Tilburg

Galerie Hotel Central, Rotterdam

Galerie van de Molenberg, Groenlo

Kasteel De Kwikelenburg, Bemmel

Galerie Zdaig, Roermond

Aangeboden items
1
Verkochte items
202
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
filters
Vincent van Ojen - Bloemen kopen? Bied vanaf 120!
Vincent van Ojen (1960) Nederlands Bloemen
TechniekHout/Linosnede
Afmetingen90 x 60 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
IngelijstIngelijst
Openingsbod
€ 120
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Vincent van Ojen

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Vincent van Ojen? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Vincent van Ojen. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Vincent van Ojen en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Vincent van Ojen te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Vincent van Ojen!

Volg het aanbod kunst van Vincent van Ojen te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Vincent van Ojen te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Vincent van Ojen instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Vincent van Ojen kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Vincent van Ojen!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Vincent van Ojen kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Vincent van Ojen en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Vincent van Ojen via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Vincent van Ojen of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Vincent van Ojen?

Kunst kopen van Vincent van Ojen begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Vincent van Ojen, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Vincent van Ojen. Om meer kans te maken om de Vincent van Ojen te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Vincent van Ojen! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.