Wedgwood (1759)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Wedgwood
Wedgwood (1759)

Wedgwood (1759)

Fabrikant

Wedgwood

Wedgwood is al sinds de achttiende eeuw een merknaam die geassocieerd wordt met hoge kwaliteit porselein. Josiah Wedgwood begon in 1759 als zelfstandig pottenbakker in Staffordshire. Tijdens zijn carrière maakte hij de beroemde series Queen’s Ware (1762), Black Basalt (1768) en Jasper (1774). Wedgwood heeft door de jaren heen banden opgebouwd met koninklijke families over de hele wereld door de productie van bijvoorbeeld serviezen voor speciale gelegenheden. Vooral bekend zijn de witte porseleinen objecten die de beeldtaal van geïmporteerd Chinees servies probeerden te imiteren. Dit was enorm populair in hogere kringen.

Sinds 1940 is de Wedgwoodfabriek gesitueerd in Barlaston, waar handwerk en moderne methoden gecombineerd worden. Wedgwood staat bekend om samenwerkingen met externe ontwerpers en kunstenaars. Tegenwoordig wordt de vormgeving van collecties beheerd door de Wedgwood Design Studio. In 1987 fuseerde Wedgwood met Waterford Crystal tot Waterford Wedgwood. Belangrijke aandelen van deze groep werden in 2009 gekocht door KPS Capital Partners, waarmee de naam WWRD Holdings Limited werd geïntroduceerd (Waterford Wedgwood Royal Doulton). In 2015 werd WWRD eigendom van Fiskars Corporation.

Aangeboden items
2
Verkochte items
7
Nationaliteit
Engels Engels  
Links
Favoriet
FA. 
filters
2 aangeboden items van deze kunstenaar
*list
grid
big-grid

Aftersale items

Onderstaande items zijn mogelijk nog beschikbaar. U kunt eenmalig een bod uitbrengen in de aftersale.
Wedgwood - Jasperware wall plaque kopen? Bied vanaf 50!
Wedgwood - Jasperware wall plaqueGlas / Keramiek
Geplaatst doorjanvanevelingen
Eindtijd 29-10-2022 om 22:54
Periode1945 t/m 1999
Afmetingen20 cm x 16.5 cm x 1.5 cm (h x b x d)
Gewicht294 g
GesigneerdOngemerkt
Wedgwood - compleet koffie / theeservies van Wedgwood , model Edme kopen? Bied vanaf 125!
Wedgwood - compleet koffie / theeservies van Wedgwood , model EdmeGlas / Keramiek
Geplaatst doorJenny13
Eindtijd 07-12-2022 om 20:45
Periode2000 t/m Heden
Afmetingen40 cm x 40 cm (h x b)
GesigneerdGemerkt/Merksticker

Design kopen van Wedgwood

Wilt u graag design kopen van Wedgwood? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke designobjecten van Wedgwood. Betaalbare en exclusieve design van Wedgwood en andere erkende ontwerpers en fabrikanten is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle designobjecten van Wedgwood te koop bij Kunstveiling!

Volg het aanbod design van Wedgwood te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod design van Wedgwood te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Wedgwood instellen als favoriet. Wanneer er nieuwe Wedgwood design in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle designobjecten van uw favoriete designers of kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk design van Wedgwood!

Waarom via Kunstveiling designobjecten van Wedgwood kopen?

Via Kunstveiling koopt u designobjecten van Wedgwood en andere erkende ontwerpers en fabrikanten tegen veilingprijzen. Design kopen van Wedgwood via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe items in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf design van Wedgwood of andere erkende designers of fabrikanten verkopen. Meer over het verkopen via Kunstveiling leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een design item van Wedgwood?

Design kopen van Wedgwood begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een designobject van Wedgwood, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het item, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op design van Wedgwood. Om meer kans te maken om het designobject van Wedgwood te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het designobject helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere design items van Wedgwood! Let op: lees voordat u gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.