Wim Jurcka (1905-1963)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Kunstenaar
  6. >
  7. Wim Jurcka
Wim Jurcka (1905-1963)

Wim Jurcka (1905-1963)

Wim Jurcka was schilder en tekenaar. Hij woonde en werkte in Arnhem, Apeldoorn, Amsterdam, Middelburg en Vlissingen vanaf 1945 en in Eindhoven vanaf 1959. Na de Tweede Wereldoorlog koos hij definitief voor de kunst. Hij werkte abstract en figuratief. Reeds in de jaren twintig van de vorige eeuw kwam hij in zijn werken tot bijzondere abstracties. Jurcka werkte met grote gedrevenheid en moet haast onophoudelijk aan het tekenen zijn geweest. Tijdens zijn leven ondervond hij weinig waardering en leed armoede. De fascinerende oorspronkelijkheid van het werk krijgt na de dood van Jurcka de waardering die het verdient. Zijn werk is vertegenwoordigd in de collectie van Museum Belv_d

Aangeboden items
1
Verkochte items
55
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
filters
Wim Jurcka - Man vrouw, Wim Jurcka kopen? Bied vanaf 280!
Wim Jurcka (1905-1963) Nederlands Man vrouw, Wim Jurcka
Techniek Brons
Afmetingen 20 x 9 x 8 cm (h x b x d)
Gewicht 1481 g
Gesigneerd Handgesigneerd
Openingsbod
€ 280
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Wim Jurcka

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Wim Jurcka? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Wim Jurcka. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Wim Jurcka en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Wim Jurcka te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Wim Jurcka!

Volg het aanbod kunst van Wim Jurcka te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Wim Jurcka te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Wim Jurcka instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Wim Jurcka kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Wim Jurcka!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Wim Jurcka kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Wim Jurcka en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Wim Jurcka via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Wim Jurcka of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Wim Jurcka?

Kunst kopen van Wim Jurcka begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Wim Jurcka, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Wim Jurcka. Om meer kans te maken om de Wim Jurcka te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Wim Jurcka! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.