Wim Zurne (1953)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Wim Zurne
Wim Zurne (1953)

Wim Zurne (1953)

Kunstenaar

Wim ZURNÉ (Bemmel 1953)

Graficus

Wim Zurné kreeg bekendheid met zijn grafische landschappen; Sobere kleuretsen waarin de kunstenaar met forse, soms ruwe gebaren de omgeving waarin hij woonde weergaf. De huid, de microkosmos van de etsplaat, werd door de kunstenaar zichtbaar gemaakt in het licht van dat klassieke thema waar de aandacht van kunstenaars steeds weer naar uitgaat: het landschap.

Later camoufleert Zurné de oorspronkelijke voorstelling en nodigt de kijker uit het eigen voorstellingsvermogen op scherp te zetten. Door het steeds verder abstraheren van zijn onderwerpen, ontstaat er ruimte voor nieuwe uitgangspunten. Het landschap verdwijnt en maakt plaats voor meer denkbeeldige bronnen. In alle gevallen is het landschap niet puur natuur. In technisch aandoende constructies maakt Zurné het menselijk ingrijpen in het landschap zichtbaar. In zijn geabstraheerde landschappen is vaak sprake van een 'dynamische balans': het wankele evenwicht waarop mens en natuur elkaar trachten te vinden.

In het recente werk heeft de mens letterlijk zijn intrede gedaan. Figuren, veelal naakten, zijn prominent aanwezig. De natuur lijkt in enkele gevallen zelfs geheel verdwenen, of het moet de hond zijn die tegen de mens blaft.

De etsen, waarbij Zurné gebruik maakt van meerdere bewerkte zinkplaten zijn kenmerkend voor zijn grafiek en de ambachtelijke wijze waarop hij werkt. De diep uitgebeten lijnen en aquatinten vormen een raster van imaginaire details en fragmenten van composities. Naast het etsen heeft Zurné altijd geschilderd. Hij hanteert daarbij dezelfde sobere kleurstelling en tekenachtige lijnvoering als in zijn grafisch werk. Ook op het gebied van de schilderkunst heeft Zurné bewezen een goed vakman te zijn.

Wim Zurné volgde zijn opleiding aan de Rietveld Academie voor Beeldende Kunsten, Arnhem.

Enkele Exposities:

Galerie De Gouden Reaal, Antwerpen (België)

Jojo Saggum, Dieren

Galerie Zwanenzicht, Velp

Galerie Magazijn, Nijmegen

Galerie De Sluis, Leidschendam

Galerie De Gouden Reaal, Antwerpen (België)

Schouwburg (foyer), Arnhem

Samlargrafik Kristiansstad (Zweden)

International Grafieksymposium (Hongarije)

Galerie Okra, Vanda

Aangeboden items
3
Verkochte items
104
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
filters
Wim Zurne - gefixeerde eruptie kopen? Bied vanaf 55!
Wim Zurne (1953) gefixeerde eruptie
TechniekEts/Aquatint
Afmetingen79 cm x 55 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
Openingsbod
€ 55
Bied mee Bied mee
Wim Zurne - anode -kathode kopen? Bied vanaf 30!
Wim Zurne (1953) anode -kathode
TechniekEts/Aquatint
Afmetingen79 cm x 55 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
Openingsbod
€ 30
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Wim Zurne

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Wim Zurne? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Wim Zurne. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Wim Zurne en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Wim Zurne te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Wim Zurne!

Volg het aanbod kunst van Wim Zurne te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Wim Zurne te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Wim Zurne instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Wim Zurne kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Wim Zurne!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Wim Zurne kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Wim Zurne en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Wim Zurne via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Wim Zurne of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Wim Zurne?

Kunst kopen van Wim Zurne begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Wim Zurne, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Wim Zurne. Om meer kans te maken om de Wim Zurne te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Wim Zurne! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.