Ad Gerritsen - Een zekere gelijkenis - Hoofd van een meisje

Ad Gerritsen - Een zekere gelijkenis - Hoofd van een meisje kopen? Bied vanaf 100!
Ad Gerritsen - Een zekere gelijkenis - Hoofd van een meisje kopen? Bied vanaf 100!Ad Gerritsen - Een zekere gelijkenis - Hoofd van een meisje kopen? Bied vanaf 100!Ad Gerritsen - Een zekere gelijkenis - Hoofd van een meisje kopen? Bied vanaf 100!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Ad Gerritsen (1940-2015)
Type kunstwerkGrafiek (handgesigneerd)
Jaartal2001
TechniekHout/Linosnede
DragerPapier
IngelijstIngelijst
Afmetingen29 x 29 cm (h x b)
Incl. lijst58 x 58 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Oeuvre Ad Gerritsen (Arnhem, 1940 – Arnhem, 2015) heeft een onvoorstelbare hoeveelheid kunstwerken gemaakt. Schilderijen in alle formaten, tekeningen, grafiek, keramiek en beeldhouwwerken. Gerritsen was een geliefd kunstenaar vanwege zijn eigenwijze beeldtaal, die zowel humor bevatte als maatschappelijke discussiepunten.


Zijn werk oogt verhalend, zonder dat werkelijk te zijn. Plaatjes uit tijdschriften en kranten vormen de input voor het werk. Voornamelijk slechteriken, gangsters, publieke vrouwen, verveelde pubers. Hij schuwt ook niet om een vergelijk te maken met geiten, ezels, rammen. Enig ongemak besluipt ons tijdens het kijken naar het werk. De menselijk figuur kijkt nors, vaag of hysterisch. De compositie is heel helder. Gecentreerd op het vel een portret van een mens of dier. Ad Gerritsen moedigt ons aan om een eigen vergelijk te maken.


Het werk van Gerritsen behoort tot de collecties van onder meer Het Rijksmuseum, Museum Arnhem, Kunstmuseum Den Haag, Dordrechts Museum.
Conditie
ConditieZeer Goed
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Groningen, Nederland
koeriersdienstBen u niet in staat om een werk zelf af te halen, dan kunt u een koeriersdienst inschakelen om het werk te laten afhalen. Klik hier voor meer informatie over hoe dit werkt en bekijk de tarieven.
VerzendenDoor het formaat of de kwetsbaarheid is het niet mogelijk om dit item via reguliere post te verzenden

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Ad Gerritsen (1940-2015) 

Nederlands Nederlands Alle items van deze kunstenaar (5)

Geplaatst door  poeibbe
Lid sinds 2013
9 verkochte items
Alle items van deze verkoper (0)
58 cm
58 cm
29 cm
29 cm
Veilinggegevens
Starttijd27-11-2022 om 7:38
Eindtijd4-12-2022 om 19:54
Openingsbod € 100
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieGroningen,  Nederland