Adine Engelman - Olieverf op doek: Abstracte compositie - 1963 - Verkocht

Adine Engelman - Olieverf op doek: Abstracte compositie - 1963 kopen? Bied vanaf 1!
Dit item is verkocht Toon item
Schilderij

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Adine Engelman - Olieverf op doek: Abstracte compositie - 1963 kopen? Bied vanaf 1!
Adine Engelman - Olieverf op doek: Abstracte compositie - 1963 kopen? Bied vanaf 1!Adine Engelman - Olieverf op doek: Abstracte compositie - 1963 kopen? Bied vanaf 1!Adine Engelman - Olieverf op doek: Abstracte compositie - 1963 kopen? Bied vanaf 1!Adine Engelman - Olieverf op doek: Abstracte compositie - 1963 kopen? Bied vanaf 1!Adine Engelman - Olieverf op doek: Abstracte compositie - 1963 kopen? Bied vanaf 1!Adine Engelman - Olieverf op doek: Abstracte compositie - 1963 kopen? Bied vanaf 1!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Adine Engelman (1937)
TypeSchilderij
Jaartal1963
TechniekOlieverf
DragerCanvas (Doek)
StijlModern
OnderwerpAbstract
IngelijstIngelijst
Afmetingen89 cm x 59 cm (h x b)
Incl. lijst92 cm x 62 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Abstracte compositie van Adine Engelman uit 1963.  Afmetingen incl lijst: H92 x b62cm. Afmetingen voorstelling: H89 x b59cm. Het werk is achterop gesigneerd en gedateerd door de kunstenaar. Het werk verdient een schoonmaakbeurt. Er zitten oxidatiestipjes op het werk.  U kunt bij ons het adres krijgen van een goede restaurator in Rotterdam. De authenticiteit van dit werk wordt volledig gegarandeerd. Een certificaat kan, op aanvraag, worden gemaild. Herkomst: direct afkomstig uit het atelier van de kunstenaar in Haarlem.Bij aankoop kan het werk worden opgehaald in 's-Gravenzande ( vlakbij Den Haag (Scheveningen), Rotterdam en Delft en 5 minuten van het strand). De termijn voor het ophalen, bij vooruitbetaling, is zeer ruim. M.a.w. de koper kan het werk weken of zelfs maanden later ophalen en het zo mogelijk combineren met een bezoek aan één van de bovengenoemde steden of het strand. We kunnen het werk ook verzenden via een kleine kunst koerier(Swift). 

Lijsten: Beschadigingen aan lijsten worden niet beschreven. Indien een werk achter glas is ingelijsten het glas is kapot, zal dit wel vermeld worden. Bij foto's van ingelijste werken kan spiegeling zichtbaar zijn.

Adine Engelman (Rotterdam, 12 augustus 1937 – Haarlem, 7 december 2015) was een Nederlands beeldhouwer, schilder en tekenaar.

Leven en werk
Adriaan of Aad Engelman werd geboren als een zoon van broodbakker Antoon Engelman en Adriana Bakker. Vanaf circa 1969 ging Engelman als vrouw door het leven, met als voornaam Adine.

Engelman werd opgeleid aan de Academie van Beeldende Kunsten en Technische Wetenschappen (1960-1963) in Rotterdam. Hij studeerde verder aan de nieuwe Academie '63 (1963-1965) in Haarlem en werkte het eerste schooljaar op een atelier onder leiding van Ger Lataster. In 1964 ontving hij een academieprijs van 500 gulden. Hij vestigde zich in dat jaar in Haarlem.

Engelman maakte geometrisch abstracte composities, zowel op het platte vlak als driedimensionaal. In 1968 exposeerde Engelman met Kiek Bak bij Pictura in Groningen. Naar aanleiding daarvan schreef kunstcriticus Rommert Boonstra: "Adriaan Engelman is een schilder die de wegen der directheid bewandelt. Hij vult forse doeken met kleurige, dik aangebrachte vlakken en strepen. De kleur is hoofdzaak. Herkenbare vormen ontbreken." In 1972 ontving Adine Engelman een stipendium van het Ministerie van Cultuur, Recreatie en Maatschappelijk Werk. Ze had onder meer solo-exposities in de Wetering galerie in Amsterdam (1976), in de tuin van Beeckestijn in Velsen-Zuid (1978), in de Vleeshal (1981) in Haarlem en het Kunstcentrum Delft (1987). Ze was lid van de Nederlandse Kring van Beeldhouwers, De Groep Haarlem en de Beroepsvereniging van Beeldende Kunstenaars.

Engelman trok zich op het eind van haar leven terug uit het sociale leven. Ze overleed op 78-jarige leeftijd in haar huisje in De Eenhoorn.ConditieGoed
Het werk verdient een schoonmaakbeurt. Er zitten oxidatievlekjes in het werk. Wij kunnen u het adres geven van een goede restaurator in Rotterdam.
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Adine Engelman (1937)

Nederlands Nederlands Alle items van deze kunstenaar (7)

Geplaatst door  KiewitKunst
FA. (178)

Lid sinds 2011
5715 verkochte items
Alle items van deze verkoper (295)
62 cm
92 cm
59 cm
89 cm
Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
Objectlocatie's-Gravenzande,  Nederland
VerzendingAlleen per koerier
Veilinggegevens
Starttijd24-5-2023 om 17:16
Eindtijd5-6-2023 om 19:11
Biedingen (19)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken
Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.