Albert Termote - Admiraal Cornelis Tromp

Albert Termote - Admiraal Cornelis Tromp kopen? Bied vanaf 60!
Albert Termote - Admiraal Cornelis Tromp kopen? Bied vanaf 60!Albert Termote - Admiraal Cornelis Tromp kopen? Bied vanaf 60!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Albert Termote (1887-1978)
TypePenningen
Jaartal1941
TechniekBrons
Afmetingen6.0 cm x 6.0 cm (h x b)
GesigneerdOngesigneerd

Hieronder een beschrijving uit de handzame sculptuur. 
Het is voor ons lastig voor te stellen dat in deze dracht een oorlogsvloot bestierd werd: Cornelis Tromp (1629-1691), zoon van Maarten Harpertsz. Tromp, met een pijpgekrulde pruik tot ver over zijn schouders, halsstrik en kanten bef, harnas en eretekens bungelend op zijn borst. Een sensitief gemodelleerd portret van de zee-held van de hand van Termote naar de gravure van Johan van Munnikhuysen van het schilderij van David van der Plaes in het Rijksmuseum. Een prachtige, dun geslagen, sterk decoratieve penning waar het borststuk flink uit het fond naar voren komt, met een ruime, maar niet overheersende aandacht voor het kleine detail. Het fond is licht beweeglijk en de letters zijn zonder schreef. Dit laatste maakt dat deze penning niet inwisselbaar is voor een zeventiende-eeuwse penning. De keerzijde had, zo lijkt het even, van Wenckebach kunnen zijn, maar hij is meer geboetseerd en heeft niet die brede vlakken. Een leeuw en een griffioen tor-sen een ingewikkeld wapenschild waaronder de wapenspreuk van Tromp te lezen is: Tortes creantur fortibus'. De sterken worden uit de sterken geboren. Tromp is dus overtuigd van het belang van zichzelf en zijn familie. In de periode van uitgave was een onderwerp als dit zonder gevaar of bezwaar: het ging tenslotte om een nationale held die al 250 jaar dood was.
ConditieZeer Goed

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Veiling is afgelopen
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:06-09-2022 om 19:18
Eindtijd:18-09-2022 om 20:20
Openingsbod € 60
Veilingkosten: 15%
AfhalenNee is niet mogelijk
ObjectlocatieGroningen,  Nederland
VerzendingWereldwijd

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.