Alijd Brink - Zon en aarde - Verkocht

Alijd Brink - Zon en aarde kopen? Bied vanaf 45!
Dit item is verkocht Toon item
Schilderij

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Alijd Brink - Zon en aarde kopen? Bied vanaf 45!
Alijd Brink - Zon en aarde kopen? Bied vanaf 45!Alijd Brink - Zon en aarde kopen? Bied vanaf 45!Alijd Brink - Zon en aarde kopen? Bied vanaf 45!Alijd Brink - Zon en aarde kopen? Bied vanaf 45!Alijd Brink - Zon en aarde kopen? Bied vanaf 45!Alijd Brink - Zon en aarde kopen? Bied vanaf 45!Alijd Brink - Zon en aarde kopen? Bied vanaf 45!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Alijd Brink (1911-2002)
Type kunstwerk Schilderij
Jaartal 1966
Techniek Olieverf
Drager Canvas (Doek)
Stijl Expressionistisch
Onderwerp Landschap
Ingelijst Ingelijst
Afmetingen 62 x 53 cm (h x b)
Incl. lijst 73 x 64 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd
Alijd Brink (1911 - 2002) was een veelzijdig persoon. Ze was zowel schilderes als schrijfster en dichteres. Over haar motivatie om te schilderen schrijft ze in het boek "Nu de huid van de dag is weggeworpen" :
..." hierbij bied ik u mijn werkelijkheid aan. Het is een resultaat van een aangeboren vluchtneiging die in mijn schilderijen, proza en gedichten haar beslag heeft gekregen"......
Het schilderij “Zon en aarde” is een krachtig panorama van de aarde vanuit de lucht gezien, zoals een vogel in zijn vlucht het ziet. Een vergezicht vanuit een standpunt uit hogere sferen. Zo keek zij ook naar de werkelijkheid, ze voelde zich op afstand verbonden met de aarde. Haar leven was een zoektocht naar hoe zij die juiste afstand kon bewaren om toch betrokken bij de mensheid te leven .
Het schilderij is omlijst met een houten lijst die met witbeige linnen is bekleed. Daarop is een weer smalle houten lijst geplaatst. Door deze lijst krijgt het landschap nog meer diepte.

Conditie
ConditieGoed
De kleuren zijn zeer goed behouden, de verflaag is onbeschadigd, het werk en de titel zijn achterop het schilderij vermeld door de schilderes zelf.
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Amsterdam, Nederland
koeriersdienstBen u niet in staat om een werk zelf af te halen, dan kunt u een koeriersdienst inschakelen om het werk te laten afhalen. Klik hier voor meer informatie over hoe dit werkt en bekijk de tarieven.
VerzendenDoor het formaat of de kwetsbaarheid is het niet mogelijk om dit item via reguliere post te verzenden

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie .

Alijd Brink (1911-2002) 

Nederlands Nederlands

Geplaatst door  Perspectief
Lid sinds 2018
1 verkochte items
Alle items van deze verkoper (0)
64 cm
73 cm
53 cm
62 cm