Alois Janak - „PSEUDONARCISSUS“ Die Gelbe Narzisse 1993

Alois Janak - „PSEUDONARCISSUS“ Die Gelbe Narzisse 1993 kopen? Bied vanaf 55!
Alois Janak - „PSEUDONARCISSUS“ Die Gelbe Narzisse 1993 kopen? Bied vanaf 55!Alois Janak - „PSEUDONARCISSUS“ Die Gelbe Narzisse 1993 kopen? Bied vanaf 55!Alois Janak - „PSEUDONARCISSUS“ Die Gelbe Narzisse 1993 kopen? Bied vanaf 55!Alois Janak - „PSEUDONARCISSUS“ Die Gelbe Narzisse 1993 kopen? Bied vanaf 55!Alois Janak - „PSEUDONARCISSUS“ Die Gelbe Narzisse 1993 kopen? Bied vanaf 55!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Alois Janak (1924)
Type kunstwerkGrafiek (handgesigneerd)
Jaartal1993
TechniekEts
DragerGeschept Papier
StijlModern
OnderwerpBloemen en Planten
IngelijstIngelijst
Afmetingen28.5 x 21 cm (h x b)
Incl. lijst41 x 29 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Oplage64/200
Vertaald met Google Translate. Originele tekst tonen .

"PSEUDONARCISSUS"
De gele narcis 1993

Zeer hoogwaardige kleurenets met fijn floraal motief van de belangrijke graficus Alois Janak (geb. 1924).

Originele kleurenets van Alois Janak op handgescheurd etspapier
Ingelijst in Nielsen metalen staaf achter glas
Gesigneerd en gedateerd door de kunstenaar rechtsonder: Janak 93
Linksonder informatie over de oplage: 64/200
De blinddrukstempel van de papierfabrikant in de marge linksonder
Afmetingen bord: 16,8 x 11,7 cm
Afmeting blad: 28,5 x 21 cm
Totale afmetingen met lijst: 41 x 31 cm

De afbeelding is in perfecte, schone staat. Lijst in zeer mooie staat. Direct klaar om op te hangen! Kleine kunstenaarsbiografie op de achterzijde.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Verzending met het glas is voor risico van de koper.Zeer zorgvuldige verpakking gegarandeerd. Van particulier zonder enige garantie. De authenticiteit en het behoud van de afbeeldingen worden echter uitdrukkelijk gegarandeerd! Gegarandeerd: Het is een originele ets van Alois Janak, gesigneerd en gedateerd door de kunstenaar. Zeer veilige verpakking gegarandeerd! ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Alois Janak werd geboren in Schönpriesen ad Elbe in 1924.
Studies in Praag, binnenkort een studieverbod. In 1949 vluchtte hij naar Beieren. Daarna verblijf in Parijs. 1951 in München. 1952 bezetting met olieverf. 1956 verblijf in de VS. 1957 Eerste tentoonstelling in Gal. Bernheim/Parijs. Lithografische werken volgden in 1973 met gouaches en al snel met een focus op kleuretsen. Sinds 1982 woont en werkt hij in Beinwil am See/Zwitserland. Enkele honderden tentoonstellingen in Europa en daarbuiten versterken zijn reputatie als meester-etser!

Gele narcissen waren oorspronkelijk alleen inheems in West-Europa en West-Midden-Europa; door teelt worden ze gevonden als tuinplant in de gematigde zones.
In Duitsland wordt de gele narcis als wilde plant bedreigd (die sterk afwijkt van de gekweekte vorm, de bloemen zijn bijvoorbeeld aanzienlijk kleiner) en wordt daarom streng beschermd. Het plukken van wilde narcissen is daarom verboden. Een van die wilde gebeurtenissen is bijvoorbeeld in Misselberg.
De gele narcis gedijt meestal op zonnige tot halfschaduwrijke locaties op vochtige, kalkarme en licht leemachtige weiden. Het is ook te vinden aan de oevers van beekjes, lichtgekleurde bossen en in lage bergketens. De gele narcis kan tot wel 2000 meter hoog groeien.

De gele narcis, met alle gekweekte variëteiten en hybriden die daaruit zijn voortgekomen, is economisch gezien de belangrijkste van de narcissen. Elk jaar als hij bloeit, wordt hij als snijbloem in grote hoeveelheden verkocht. Door zijn lange houdbaarheid (tot 10 dagen op een koele plek) is hij erg populair in de bloemisterij. Hun bollen worden in grote hoeveelheden verkocht voor balkons, tuinen en openbaar groen.

Vanwege zijn huidirriterende en toxische eigenschappen werd de gele narcis in de oudheid gebruikt als middel tegen huidziekten zoals ringworm en zweren. Later gebruikte de volksgeneeskunde ze (zoals de witte narcis) tegen verkoudheid en kinkhoest en als braakmiddel.

Conditie
ConditieZeer Goed
Transport
VerzendenPakketpost
PrijsTot 2 kg.
Binnen Duitsland € 7,00
Europese Unie € 18,00
Wereldwijd € 49,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Alois Janak (1924) 

Tsjechisch Tsjechisch Alle items van deze kunstenaar (4)

Geplaatst door  Artwork_Orange
Lid sinds 2022
0 verkochte items
Alle items van deze verkoper (1)
29 cm
41 cm
21 cm
28.5 cm
Veilinggegevens
Starttijd12-10-2023 om 14:40
Eindtijd22-10-2023 om 21:30
Openingsbod € 55
Veilingkosten: 15%
AfhalenNee is niet mogelijk
ObjectlocatieBremen,  Duitsland