Berend Pasman - Set van 2 olieverfschilderijen - fraai ingelijst - Verkocht

Berend Pasman - Set van 2 olieverfschilderijen - fraai ingelijst kopen? Bied vanaf 119!
Dit item is verkocht Toon item
Schilderij

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Berend Pasman - Set van 2 olieverfschilderijen - fraai ingelijst kopen? Bied vanaf 119!
Berend Pasman - Set van 2 olieverfschilderijen - fraai ingelijst kopen? Bied vanaf 119!Berend Pasman - Set van 2 olieverfschilderijen - fraai ingelijst kopen? Bied vanaf 119!Berend Pasman - Set van 2 olieverfschilderijen - fraai ingelijst kopen? Bied vanaf 119!Berend Pasman - Set van 2 olieverfschilderijen - fraai ingelijst kopen? Bied vanaf 119!Berend Pasman - Set van 2 olieverfschilderijen - fraai ingelijst kopen? Bied vanaf 119!Berend Pasman - Set van 2 olieverfschilderijen - fraai ingelijst kopen? Bied vanaf 119!Berend Pasman - Set van 2 olieverfschilderijen - fraai ingelijst kopen? Bied vanaf 119!Berend Pasman - Set van 2 olieverfschilderijen - fraai ingelijst kopen? Bied vanaf 119!Berend Pasman - Set van 2 olieverfschilderijen - fraai ingelijst kopen? Bied vanaf 119!Berend Pasman - Set van 2 olieverfschilderijen - fraai ingelijst kopen? Bied vanaf 119!Berend Pasman - Set van 2 olieverfschilderijen - fraai ingelijst kopen? Bied vanaf 119!Berend Pasman - Set van 2 olieverfschilderijen - fraai ingelijst kopen? Bied vanaf 119!Berend Pasman - Set van 2 olieverfschilderijen - fraai ingelijst kopen? Bied vanaf 119!Berend Pasman - Set van 2 olieverfschilderijen - fraai ingelijst kopen? Bied vanaf 119!Berend Pasman - Set van 2 olieverfschilderijen - fraai ingelijst kopen? Bied vanaf 119!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Berend Pasman (1934-1996)
Type kunstwerkSchilderij
Periode1945 t/m 1999
TechniekOlieverf
DragerCanvas (Doek)
StijlSurrealistisch
OnderwerpFiguren
IngelijstIngelijst
Afmetingen59 x 49 cm (h x b)
Incl. lijst65 x 55 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Schilderijen van Berend Pasman (1934-1996) hebben doorgaans een (magisch) surrealistisch karakter.  Deze set van 2 schilderijen, in figuratieve stijl en met warme kleuren, past in dit oeuvre. 
De 2 schilderijen vormen een fraaie twee-eenheid waarop meerdere figuren op figuratief-abstracte wijze zijn afgebeeld. De kunstenaar laat de interpretatie aan de kijker over... Het kunnen families zijn of...
Het warme kleurgebruik is met veel aandacht en vakmanschap aangebracht. De werken zijn met een expressieve schildertechniek tot stand gebracht waarbij naast de kwast ook het paletmes is gebruikt. Opvallend is de reliëfstructuur in/van de verf, wat ook kenmerkend is voor de werken van Berend Pasman.
De schilderijen zijn op doek geschilderd en vervolgens strak op board verlijmd. Dit is professioneel uitgevoerd.
Beide werken zijn met de hand gesigneerd, rechtsonder, met witte verf.
Prachtig professioneel ingelijst in (licht) houten lijsten en afgewerkt met bronskleurige verf. 
De werken verkeren in prachtige staat en kunnen zo aan de muur!
N.B.: De kleuren zijn in werkelijkheid nog mooier dan op de foto's te zien is
Foto's maken deel uit van de beschrijving.

Over de kunstenaar:
Berend Gerrit Pasman werd geboren op 10 mei 1934 op het Indonesische Pareh. Voor zover bekend is hij autodidact en heeft hij geen kunstzinnige opleiding genoten. Hij was beeldend vormgever, schilder en tekenaar. Het (magisch) surrealisme wordt als zijn stijlkenmerk beschouwd. In de zestiger jaren verbleef hij in Zandvoort en werd hij mede oprichter van de Haarlemse kunstkring X65 en bestuurslid van Idee Nu. In 1965 verwierf hij de Talensprijs. Samen met Pieter Zwaanswijk en Gerrit van Dijk richtte hij op 28 november 1967 Galerie Drengel op.
Vanaf 1982 woonde en werkte hij in Cappelle a/d. IJssel en werd lid van de Culturele Raad Zuid-Holland (Den Haag).
In 1972 had Pasman twee solotentoonstellingen, één in galerie Van der Vlist in Leiden, en de ander in galerie 'Kunst voor U' in Haarlem. In 1982 was werk van hem te bewonderen tijdens Salon van de Maassteden.
Conditie
ConditieZeer Goed
De schilderijen verkeren in zeer goede staat; in prachtige, bijpassende bronskleurige houten lijsten. Op de lijsten zitten op enkele plekken paar krasjes.
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Hoorn, Nederland
VerzendenPakketpost
Prijs> 10KG of groter dan 1,00 x 0,50 meter
Binnen Nederland € 17,50
Naar België € 31,50
Naar Duitsland € 31,50
Europese Unie € 39,50
ExtraBij een aankoopbedrag boven de € 500,- euro betaalt u een toeslag van (maximaal) € 7,50 voor extra verzekerde verzending

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Berend Pasman (1934-1996) 


Geplaatst door  takamine
Lid sinds 2020
339 verkochte items
Alle items van deze verkoper (0)
55 cm
65 cm
49 cm
59 cm
Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieHoorn,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd24-12-2022 om 17:14
Eindtijd29-12-2022 om 19:51
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken