Gerard de Boer - Bijzonder Larense school olieverf "Nimfen in landschap" Ger.J.J. de Boer 1874- - Verkocht

Bijzonder Larense school olieverf "Nimfen in landschap" Ger.J.J. de Boer 1874- kopen? Bied vanaf 1!
Dit item is verkocht Toon item
Schilderij

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Bijzonder Larense school olieverf "Nimfen in landschap" Ger.J.J. de Boer 1874- kopen? Bied vanaf 1!
Bijzonder Larense school olieverf "Nimfen in landschap" Ger.J.J. de Boer 1874- kopen? Bied vanaf 1!Bijzonder Larense school olieverf "Nimfen in landschap" Ger.J.J. de Boer 1874- kopen? Bied vanaf 1!Bijzonder Larense school olieverf "Nimfen in landschap" Ger.J.J. de Boer 1874- kopen? Bied vanaf 1!Bijzonder Larense school olieverf "Nimfen in landschap" Ger.J.J. de Boer 1874- kopen? Bied vanaf 1!Bijzonder Larense school olieverf "Nimfen in landschap" Ger.J.J. de Boer 1874- kopen? Bied vanaf 1!Bijzonder Larense school olieverf "Nimfen in landschap" Ger.J.J. de Boer 1874- kopen? Bied vanaf 1!Bijzonder Larense school olieverf "Nimfen in landschap" Ger.J.J. de Boer 1874- kopen? Bied vanaf 1!
Vergelijkbaar item plaatsen
 • Omschrijving
 • Gerard de Boer (1874-1935)
TypeSchilderij
Periode1900 t/m 1944

Kunstenaar : Gerard Johannes Josephus de Boer 1874 - 1935
Titel/Voorstelling : " Nimfen in idyllisch landschap
Datering : omstreeks 1910
Medium / Techniek : Olieverf op doek
Maten : 35 x 50 cm (doekmaat)  en 50 x 65 cm (in lijst) 
Gesigneerd : onderzijde rechts
Conditie : goed 

 

Gerard Johannes Josephus de Boer werd geboren op 28 november 1874 te Amsterdam. Hij was leerling van de Rijksnormaalschool en de Quelliniusschool te Amsterdam. Hij schilderde en tekende landschappen en figuren (personen) en gaf les aan zijn vrouw S.G. van Harlingen. 

De Boer woonde vanaf rond 1905 in Laren, ging daarna naar Blaricum waar hij woonde in de boerderij tegenover het toenmalige postkantoor. In 1925 betrok hij in Laren het romatische landhuisje "De Berk" aan de toenmalige Leemzoolscheweg. 

De Boer was een bescheiden man en als schilder zou men hem wel als romanticus kunnen noemen. Hij voelde zich sterk aangetrokken tot de ideologieën van Richard Wagner en getuigen hiervan zijn De Boer's schilderijen " de Graalbrug " en de "Fliegende Hollander" 

In 1911 werd zijn werk in een recensie omschreven als 'fijn gespikkel en kleurig getintel van feeërieke figuren in bosschen en burchten' in Blaricum bekend als 'zwarte magiër'. De Boer noemde zich geen schilder, maar een verbeeldingsfilosoof. Ook het Gooi inspireerde hem steeds tot het maken van fijne stemmingsstukjes.Zij laatste onafgemaakte werk is een impressie van een Berkenlaantje. 

De Boer een van de oprichters geweest van de 'Vereniging van Kunstenaars der Idee'. 

Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Amsterdam, Nederland
koeriersdienstBen u niet in staat om een werk zelf af te halen, dan kunt u een koeriersdienst inschakelen om het werk te laten afhalen. Klik hier voor meer informatie over hoe dit werkt en bekijk de tarieven.
VerzendenDoor het formaat of de kwetsbaarheid is het niet mogelijk om dit item via reguliere post te verzenden

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
Objectlocatieamsterdam,  Nederland
Verzending
Veilinggegevens
Starttijd21-1-2018 om 21:02
Eindtijd4-2-2018 om 23:12
Biedingen (18)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken
Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.