• Populair
  • 1e keer aangeboden
  • Aftersale
  • Laatste 24u geplaatst
  • Loopt vandaag af
  • Vanaf 1 euro
Deutsch
English
Français

Bruno Barbey - Kuwait 1991

Bruno Barbey - Kuwait 1991 kopen? Bied vanaf 60!
Bruno Barbey - Kuwait 1991 kopen? Bied vanaf 60!Bruno Barbey - Kuwait 1991 kopen? Bied vanaf 60!Bruno Barbey - Kuwait 1991 kopen? Bied vanaf 60!Bruno Barbey - Kuwait 1991 kopen? Bied vanaf 60!Bruno Barbey - Kuwait 1991 kopen? Bied vanaf 60!Bruno Barbey - Kuwait 1991 kopen? Bied vanaf 60!Bruno Barbey - Kuwait 1991 kopen? Bied vanaf 60!Bruno Barbey - Kuwait 1991 kopen? Bied vanaf 60!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Bruno Barbey (1941-2020)
TypeFotografie
Jaartal1991
TechniekGemengde techniek
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen19.9 cm x 14.5 cm (h x b)
GesigneerdOngesigneerd
Oud proces en techniek voor offsetdruk op Cromalin.
Fotogravure gemaakt van de originele foto van fotograaf Bruno Barbey
Professionele handmatige proofing, individueel gedaan en exclusief gebruikt voor validatie en kleuring.
Dit niet-gepubliceerde fotogravure-bewijs van het Cromalin-type werd gevonden in het huis van een voormalige kunstfotograveur in de diepten van een montagewerkplaats, kostbaar bewaard in een platte envelop en beschermd tegen licht. Hoewel, uit 2001,  met zijn 21 jaar oud, is het in een goede staat van bewaring gebleven. Op de achterkant zijn er sporen van vuil door de manipulaties van de printer. Daarentegen is het front intact, in uitstekende staat en van opmerkelijke schittering. Deze eens zo unieke stijl van proofing uit een traditioneel ouderwets fine art print-tijdperk is tegenwoordig volledig verdwenen en wordt vervangen door volledig digitaal. De kleuren van deze handmatige proeven van weleer, individueel uitgevoerd door professionals, waren mooier, rijker en ongelooflijk briljant, ze zijn zeldzaam geworden, identiek aan een foto.
Deze oude handmatige proefdrukken worden tegenwoordig niet meer gebruikt, ze werden ooit gebruikt toen fotograveren nog een kunst was en geen industrie. Er moet aan worden herinnerd dat in die tijd de gebruikelijke gemiddelde tijd om een ​​fotogravure te voltooien, varieerde van enkele dagen tot enkele weken om een ​​getrouwe weergave te krijgen die zo dicht mogelijk bij de originele foto van de kunstenaar ligt, met veel heen- en terugreis. de opdrachtgever en de fotograveur.
Deze prachtige moeilijk te vinden drukproef is een schat aan ouderwetse druktechnieken die nu voorbij zijn.
Nu onderdeel van de geschiedenis en het erfgoed van de drukpers van weleer.

ConditieZeer Goed

Bruno Barbey (1941) Franse fotograaf, geboren in Marokko waar hij zijn jeugd doorbracht. In 1957 behaalde hij zijn vliegbrevet en oefende hij met parachutespringen, het jaar daarop studeerde hij in Parijs aan het Lycée Henri-IV. In 1960 ging hij naar de School of Arts and Crafts van Vevey in Zwitserland, waar hij fotografie en grafische kunsten studeerde.

In 1962 begon hij een fotografisch essay over de Italianen, probeerde door zijn lens de geest van de natie vast te leggen, hij fotografeerde op zijn beurt ragazzi, mooie vrouwen, aristocraten, carabinieri, priesters, bedelaars, prostituees of oude gangster, zoveel personages van een moderne comedia dell'arte. Project dat hem ertoe bracht de uitgever Robert Delpire te ontmoeten die in 1964 zijn boek "The Italians" publiceerde. Vanaf dat moment begon hij de wereld rond te reizen, naar Napels, de Camargue, Portugal, Kenia, Koeweit en Schotland in opdracht van Éditions Rencontre de Lausanne, en publiceerde hij een boek over elk van zijn rapporten.

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Bruno Barbey (1941-2020)

ZwitsersZwitsersFransFransAlle items van deze kunstenaar (1)
Geplaatst door  Renard
FA. 

Lid sinds 2018
14 verkochte items
Alle items van deze verkoper (5)
Pinterest
14.5 cm
19.9 cm
Sluit binnenkort 19u 36m 00s
Openingsbod€ 60
Veilingkosten: 15%
AfhalenNee is niet mogelijk
ObjectlocatieGieten, Nederland
VerzendingWereldwijd
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:19-09-2022 om 10:52
Eindtijd:02-10-2022 om 20:43
Let op: bij een bod in de laatste 5 minuten wordt de veilingduur met 5 minuten verlengd.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.