Bruno Vekemans - Ingelijste gouache: Mannequins in een etalage(Prachtige lijst met museumglas) - Verkocht

Bruno Vekemans - Ingelijste gouache: Mannequins in een etalage(Prachtige lijst met museumglas) kopen? Bied vanaf 2750!
Dit item is verkocht Toon item
Schilderij

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Bruno Vekemans - Ingelijste gouache: Mannequins in een etalage(Prachtige lijst met museumglas) kopen? Bied vanaf 2750!
Bruno Vekemans - Ingelijste gouache: Mannequins in een etalage(Prachtige lijst met museumglas) kopen? Bied vanaf 2750!Bruno Vekemans - Ingelijste gouache: Mannequins in een etalage(Prachtige lijst met museumglas) kopen? Bied vanaf 2750!Bruno Vekemans - Ingelijste gouache: Mannequins in een etalage(Prachtige lijst met museumglas) kopen? Bied vanaf 2750!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Bruno Vekemans (1952)
TypeSchilderij
Periode1945 t/m 1999
TechniekGouache
DragerPapier
StijlSurrealistisch
OnderwerpZeegezicht
IngelijstIngelijst
Afmetingen65 x 42.5 cm (h x b)
Incl. lijst82 x 59.5 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd

Ingelijste gouache van Bruno Vekemans(Prachtige lijst met museumglas). Voorstelling van mannequins in een etalage. Afmetingen incl lijst: H82 x b59.5cm.  Afmetingen voorstelling: H65 x b42.5cm. Het werk is rechts onderaan gesigneerd door de kunstenaar. De authenticiteit van het aangeboden werk wordt volledig gegarandeerd. Een certificaat van echtheid kan, op aanvraag, worden gemaild. 


Bruno Vekemans (Berchem, 1952 - Brasschaat, 2019) was een Belgisch beeldend kunstenaar.

Hij noemde zich autodidact, maar volgde als puber toch enkele jaren de richting Sierkunsten en later decoratietechnieken in de Londenstraat te Antwerpen.

Van kindsbeen af was hij gefascineerd door tekenen. In zijn jeugdjaren maakte hij getroubleerde drolerieën op kladpapier en als twintiger geëngageerde fotocollages op postkaartformaat. In 1972 trouwde hij met zijn jeugdliefde Lutgarde en een jaar later werd hun zoon geboren. Dit huwelijk werd na 8 jaar ontbonden.

Daarna werden Vekemans' collages groter en kleurrijker. Als dertiger vond hij zijn eigen stijl: herkenbaar maar net niet realistisch, nostalgisch en gevoelig.

In 1989 ontmoette hij Paul Verbeeck van galerij Verbeeck in de Wolstraat en later galerie Verbeeck-Van Dyck

Verbeeck werd zijn mecenas en vriend en vele succesvolle tentoonstellingen over de hele wereld volgden. In dat jaar leerde Vekemans ook zijn muze Marita De Ridder kennen, die 30 jaar zijn vrouw zou zijn. Ze trouwden in 1990 en kregen een dochter en een zoon.

In 1992 verscheen zijn eerst monografie en daarna zouden er nog vele volgen. Lithografieën en zeefdrukken van zijn werken werden in Parijs vervaardigd en vonden hun weg naar het brede publiek.

In 2011 werd bij hem de zeldzame bloedziekte myelofibrose vastgesteld, maar Vekemans bleef nog 7 jaar verwoed tekenen, schilderen, etsen, reizen en tentoonstellen.

Op 22 juli 2019, een week voor zijn 67ste verjaardag, overleed hij. Bruno Vekemans werd in 2020 postuum tot ereburger van Brasschaat benoemd.


Vanaf 1989 werkte Vekemans voornamelijk met gouache en aquarel op patroonpapier en achter glas (églomisé). Daarnaast maakte hij regelmatig etsen, samen met Roger Van Akelyen van galerij De Zwarte Panter. In 1998 begon hij te schilderen met gouache en aquarel op handgeschept papier, dat hij bij een verzamelaar in Middelburg vond. Een jaar later stortte hij zich gedreven op wat hij "het echte werk" noemde en creëerde imposante schilderijen met olieverf op doek. De indrukwekkende Congo - en Cubareeksen, die hij maakte na zijn reizen naar deze respectievelijke landen, worden tot de top van zijn omvangrijk oeuvre gerekend. Zijn retrospectieve in het Museo Nacional De Bellas Artes[2] in Havana, Cuba, kende een overweldigend succes. In een plaatselijk atelier (El Taller) werkte hij samen met de lokale bevolking aan een reeks unieke etsen. Bruno Vekemans was een gepassioneerd artiest pur sang en een groot colorist, die zich vanuit de Vlaamse schildertraditie ontwikkelde tot een gewaardeerd hedendaags, figuratief schilder.


Conditie
ConditieZeer Goed
In zeer goede staat. Voorzien van prachtige lijst met museum glas, het werk kan zo bij u thuis aan de muur.
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: 's-gravenzande, Nederland
koeriersdienstBen u niet in staat om een werk zelf af te halen, dan kunt u een koeriersdienst inschakelen om het werk te laten afhalen. Klik hier voor meer informatie over hoe dit werkt en bekijk de tarieven.
VerzendenDoor het formaat of de kwetsbaarheid is het niet mogelijk om dit item via reguliere post te verzenden

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Bruno Vekemans (1952)

Belgisch Belgisch

Geplaatst door  KiewitKunst
Lid sinds 2011
6203 verkochte items
Alle items van deze verkoper (592)
59.5 cm
82 cm
42.5 cm
65 cm
Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
Objectlocatie'S-GRAVENZANDE,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd22-7-2021 om 15:41
Eindtijd30-7-2021 om 22:17
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken