Carel Nicolaas Storm van 's-Gravesande - 19e Eeuw - Indrukwekkend grote ETS "Haven Dordrecht" gesigneerd - Verkocht

Carel Nicolaas Storm van 's-Gravesande - 19e Eeuw - Indrukwekkend grote ETS "Haven Dordrecht" gesigneerd kopen? Bied vanaf 10!
Dit item is verkocht Toon item
Grafiek (handgesigneerd)

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Carel Nicolaas Storm van 's-Gravesande - 19e Eeuw - Indrukwekkend grote ETS "Haven Dordrecht" gesigneerd kopen? Bied vanaf 10!
Carel Nicolaas Storm van 's-Gravesande - 19e Eeuw - Indrukwekkend grote ETS "Haven Dordrecht" gesigneerd kopen? Bied vanaf 10!Carel Nicolaas Storm van 's-Gravesande - 19e Eeuw - Indrukwekkend grote ETS "Haven Dordrecht" gesigneerd kopen? Bied vanaf 10!Carel Nicolaas Storm van 's-Gravesande - 19e Eeuw - Indrukwekkend grote ETS "Haven Dordrecht" gesigneerd kopen? Bied vanaf 10!Carel Nicolaas Storm van 's-Gravesande - 19e Eeuw - Indrukwekkend grote ETS "Haven Dordrecht" gesigneerd kopen? Bied vanaf 10!Carel Nicolaas Storm van 's-Gravesande - 19e Eeuw - Indrukwekkend grote ETS "Haven Dordrecht" gesigneerd kopen? Bied vanaf 10!Carel Nicolaas Storm van 's-Gravesande - 19e Eeuw - Indrukwekkend grote ETS "Haven Dordrecht" gesigneerd kopen? Bied vanaf 10!Carel Nicolaas Storm van 's-Gravesande - 19e Eeuw - Indrukwekkend grote ETS "Haven Dordrecht" gesigneerd kopen? Bied vanaf 10!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Carel Nicolaas Storm van 's-Gravesande (1841-1924)
TypeGrafiek (handgesigneerd)
Periode1900 t/m 1944
TechniekDroge Naald
DragerPapier
StijlImpressionistisch
OnderwerpStadsgezicht
IngelijstIngelijst
Afmetingen47 cm x 63 cm (h x b)
Incl. lijst62 cm x 78 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
  • Jhr. mr. C.N. Storm van 's Gravesande, lid van de familie Storm van 's Gravesande, stamde uit een aristocratisch milieu. Al vroeg had hij artistieke ambities, maar zijn vader eiste dat hij rechten ging studeren. Daartoe ging hij naar Leiden, waar hij in 1865 zelfs promoveerde. Na zijn studie koos hij echter toch voor de schilderkunst, tegen de zin van zijn familie. In 1868 trok hij naar Brussel, waar hij in de leer ging bij Willem Roelofs, Paul Gabriël en Félicien Rops. Rops was ook degene die hem de kunst van het etsen leerde. In 1893 ging hij naar Den Haag en kwam daar onder invloed van de schilders van de Haagse School.

    Het schilderwerk van Storm van 's Gravesande omvat sterk impressionistische Hollandse landschappen waarin duidelijk de invloed van Rops, Roelofs en de Haagse School zichtbaar is. Op latere leeftijd maakte hij ook veel zeegezichten, interieurs en meer realistische stillevens. Met een van zijn stillevens won hij een gouden medaille tijdens de Wereldtentoonstelling van 1900 te Parijs.

    Storm van 's Gravesande staat echter vooral bekend als een kunstenaar die aan het einde van de negentiende eeuw sterk bijdroeg aan de wederopleving van het etsen als op zichzelf staande kunstvorm. Hij maakte meer dan 400 etsen, vooral landschappen. stadsgezichten en zeegezichten. In 1885 was hij medeoprichter van de Nederlandse etsclub. Ook werkte hij als lithograaf, waarbij hij gold als een der eersten die aluminium platen gebruikten. Storm van 's Gravesande exposeerde met name zijn etsen en litho's met veel succes op internationale tentoonstellingen, onder andere in 1897 in de Salon du Champ de Mars te Parijs en daaropvolgende in het Glaspalast te München, dat meteen enkele van zijn werken aankocht. Zijn etsen en litho's bevinden zich thans in de collecties van grote musea, waaronder het Detroit Institute of Arts en het British Museum in Londen.

    Storm van 's Gravesande was in het buitenland bekender dan in Nederland, mede omdat hij het grootste deel van zijn leven woonde in Brussel en veel reisde en verbleef in Parijs, Wiesbaden, Keulen en Berlijn. Toen de zieke James McNeill Whistler in 1902 in Nederland verbleef, logeerde hij bij Storm van 's Gravesande in Den Haag. Storm van 's Gravesande overleed in 1921, 83 jaar oud. Zijn werk is onder andere te zien in Rijksmuseum Amsterdam, het Teylers Museum, het Drents Museum en het Breda's Museum, maar ook in tal van internationale musea.

ConditieGoed
Lichtbruin verkleuring in luchtpartij. Bovenzijde passe partout vertoont wat vlekken. Mooi ingelijst.
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieAmsterdam,  Nederland
VerzendingWereldwijd
Veilinggegevens
Starttijd29-2-2020 om 21:35
Eindtijd14-3-2020 om 22:04
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken
Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.