Dienke de Vries-Rohde - Fjord | Groot olieverfschilderij - Verkocht

Dienke de Vries-Rohde - Fjord | Groot olieverfschilderij kopen? Bied vanaf 99!
Dit item is verkocht Toon item
Schilderij

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Dienke de Vries-Rohde - Fjord | Groot olieverfschilderij kopen? Bied vanaf 99!
Dienke de Vries-Rohde - Fjord | Groot olieverfschilderij kopen? Bied vanaf 99!Dienke de Vries-Rohde - Fjord | Groot olieverfschilderij kopen? Bied vanaf 99!Dienke de Vries-Rohde - Fjord | Groot olieverfschilderij kopen? Bied vanaf 99!Dienke de Vries-Rohde - Fjord | Groot olieverfschilderij kopen? Bied vanaf 99!Dienke de Vries-Rohde - Fjord | Groot olieverfschilderij kopen? Bied vanaf 99!Dienke de Vries-Rohde - Fjord | Groot olieverfschilderij kopen? Bied vanaf 99!Dienke de Vries-Rohde - Fjord | Groot olieverfschilderij kopen? Bied vanaf 99!Dienke de Vries-Rohde - Fjord | Groot olieverfschilderij kopen? Bied vanaf 99!Dienke de Vries-Rohde - Fjord | Groot olieverfschilderij kopen? Bied vanaf 99!Dienke de Vries-Rohde - Fjord | Groot olieverfschilderij kopen? Bied vanaf 99!Dienke de Vries-Rohde - Fjord | Groot olieverfschilderij kopen? Bied vanaf 99!Dienke de Vries-Rohde - Fjord | Groot olieverfschilderij kopen? Bied vanaf 99!Dienke de Vries-Rohde - Fjord | Groot olieverfschilderij kopen? Bied vanaf 99!Dienke de Vries-Rohde - Fjord | Groot olieverfschilderij kopen? Bied vanaf 99!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Dienke de Vries-Rohde (1900-1994)
TypeSchilderij
Jaartal1962
TechniekOlieverf
DragerCanvas (Doek)
StijlImpressionistisch
OnderwerpLandschap
IngelijstIngelijst
Afmetingen60 x 80 cm (h x b)
Incl. lijst71 x 91 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Dienke de Vries-Rohde (1900, Londen - 1994, Laren) was niet alleen een begenadigd pianist, ze kon ook goed overweg met kwast, mes, penseel en verf. Ze is op latere leeftijd gaan schilderen en leerde de techniek o.a. van Leo Lussenburg in zijn atelier in Nunspeet.
Er zijn weinig werken van haar bekend, dan wel in omloop. De meeste schilderijen zullen in particulier bezit zijn.

Dienke werd gefascineerd door de werking van licht en donker (schaduw). Ze was van goede komaf en verkeerde in gegoede kringen in het Gooi (Blaricum); ze reisde veelvuldig, de Scandinavische landen hadden haar voorkeur. Hier is ze gegrepen door het lichtspel in de bergen met het water, en door het 'Noorderlicht'.
Dit schilderij is vermoedelijk in Noorwegen gemaakt en stelt een fjord voor.  Op treffende wijze heeft ze het schaduwspel op het bergmassief met water op doek vastgelegd, tegen het decor van de zonovergoten bergen. Het kleurgebruik is werkelijk prachtig en zo goed gekozen!

Achterop staat het jaar 1962, alsmede informatie van de toenmalige aankoop in 1979 na expositie in de Singer Galerie in Laren. Het werk is destijds gekocht voor fl. 3.000,- (€ 1.360,-)
Het schilderij is verkregen van de familie die het werk destijds heeft gekocht.
Let op: het schilderij zit los in de originele houten lijst. De lijst heeft enkele zichtbare ouderdomssporen en is op enkele hoeken licht beschadigd.
Foto's maken deel uit van de beschrijving.

Verzending:
Bij voorkeur ophalen. Pakketpost tegen hoog tarief i.v.m. afmetingen van het werk.
Het werk kan op afspraak voor € 10,00  worden bezorgd of afgeleverd in de regio Alkmaar-Haarlem-Amstelveen-Amsterdam. 
N.B.: In verband met de vakantieperiode kan het werk op verzoek op een later moment  worden bezorgd.
Conditie
ConditieGoed
Het doek verkeert in goede staat, het zit wel los in de originele lijst. Houten lijst is op enkele hoeken licht beschadigd en heeft ouderdomssporen. Zie foto's
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Hoorn, Nederland
VerzendenPakketpost
Prijs> 10KG of groter dan 1,00 x 0,50 meter
Binnen Nederland € 16,50
Naar België € 30,50
Naar Duitsland € 30,50
Europese Unie € 39,50

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Dienke de Vries-Rohde (1900-1994)

Nederlands Nederlands

Geplaatst door  takamine
Lid sinds 2020
339 verkochte items
Alle items van deze verkoper (0)
91 cm
71 cm
80 cm
60 cm
Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieHoorn,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd26-7-2021 om 10:52
Eindtijd9-8-2021 om 21:41
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken