Frank Letterie - VPK Hendrik de Keyser brons - Verkocht

Frank Letterie - VPK Hendrik de Keyser brons kopen? Bied vanaf 90!
Dit item is verkocht Toon item
Penningen

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Frank Letterie - VPK Hendrik de Keyser brons kopen? Bied vanaf 90!
Frank Letterie - VPK Hendrik de Keyser brons kopen? Bied vanaf 90!Frank Letterie - VPK Hendrik de Keyser brons kopen? Bied vanaf 90!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Frank Letterie (1931)
Type kunstwerkPenningen
Jaartal1965
TechniekPenning
Afmetingen6.2 x 6.2 cm (h x b)
GesigneerdSignatuur meegedrukt
Het moet voor Letterie, leerling van Esser, een stimulerende gedachte zijn geweest een penning te maken van een collega uit het verleden. Er was echter weinig beeldmateriaal van de Amsterdamse stadsarchitect en beeldhouwer Hendrick de Keyser (1565-1621), Letterie werkte naar een prent van Jonas Suyderhoef. Daar staat De Keyser in troisquart uitgebeeld, maar Letterie maakte een profielportret. De kop is uitgesproken geboetseerd: opgebouwd uit kleine propjes klei in hoog reliëf waardoor licht en schaduw vrij spel krijgen. Daardoor is het een van de meest 'impressionistische' portretten van de Vereniging geworden. Letterie vertelde dat vrienden hem er op wezen dat de penning eigenlijk een zelfportret geworden was; hij droeg in die tijd een elegante snor en baard en een forse bos haar. De keerzij de geeft de toegangspoort van het Rasp- of Tuchthuis van Amsterdam, ontworpen en gebeeldhouwd door De Keyser.
Conditie
ConditieZeer Goed
Transport
VerzendenPakketpost
PrijsTot 2 kg.
Binnen Nederland € 5,00
Europese Unie € 15,00
Wereldwijd € 20,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenNee is niet mogelijk
ObjectlocatieGroningen,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd4-6-2022 om 10:09
Eindtijd15-7-2022 om 22:13
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken